Бивши златни играчи Партизана траже оставку управе ради спаса клуба

Бета

четвртак, 02. 07. 2020. у 11:54

Бивши златни играчи Партизана траже оставку управе ради спаса клуба
Управа клуба није успела да пронађе решење да обезбеди минималне услове, чак ни да обезбеди тренинг на било ком другом базену, пише у писму

Неколицина прослављених ватерполиста Партизана, међу којима су Филип Филиповић, Живко Гоцић и Слободан Никић, затражили су данас оставку управе клуба која је, како су навели, одговорна за урушавање и срозавање угледа клуба и захтевају одржавање ванредне Скупштине.


- Ватерполо клуб Партизан се већ годинама урушава и од клуба који је био синоним за успех, најквалитетнију школу која је препозната и цењена широм света, расадник талената и међу играчима и међу тренерима, постаје место на које се не иде са поносом. Да се не би догодило да од клуба остане само име и да се настави уништавање свега онога што су деценијама стварале генерације и генерације играча и тренера, ми смо осетили обавезу да се јавно огласимо, те пренесемо наш захтев Управи клуба -наводи се у писму.


Писмо су потписали Живко Гоцић, Слободан Никић, Милош Королија, Милан Алексић, Филип Филиповић, Стефан Митровић, Милош Ћук, Никола Куљача, Душан Мандић, Никола Јакишћ и Слободан Соро.


- Преостаје нам само да захтевамо моменталне оставке свих људи на руководећим функцијама у клубу и расписивање ванредне Скупштине клуба. Сходно другостепеној пресуди коју је потврдило Министарство омладине и спорта, подржавамо увођење клуба у легалитет и сматрамо да је једино Зоран Аврамовић, валидни председник Скуштине ВК Партизан, те тражимо заказивање Скупштине у најкраћем оку с обзиром на озбиљност ситуације у клубу. То је само први корак у процесу почетка опоравка најтрофејнијег клуба у историји -истиче се у писму.


Потписници су навели да су у неверици годинама гледали како се клуб срозава и да су осећали немоћ да нешто промене, као и да се за то време нису појавиле одговорне особе које ће заиста радити у интересу клуба.


- Огорчени тренутним стањем у клубу и начином на који се људи који су за то одговорни односе према целој ситуацији, схватили смо да клубом руководе они који не разумеју његов значај у српском спорту, али и његов значај ван граница наше земље донели смо одлуку да морамо да се окупимо и реагујемо -навели су легендарни играчи.


Они су подсетили да базен у континуитету није радио пет месеци, што је онемогућило први тим и млађе селекције да тренирају на Бањици и рекли да за то време управа клуба није успела да обезбеди минималне услове, чак ни тренинг на неком другом базену, како се рад не би прекидао.


Такође, навели су да је третман према играчима, тренерима и родитељима деце која тренирају у клубу недостојан имена клуба, а да је резултат таквог односа управе одлазак великог броја играча свих узраста, "са чиме нико у клубу, вероватно осим управе, не може да се помири".


- Колико је ситуација алармантна показује податак да сада ВК Партизан има око 70 деце, а да је некада на базену тренирало више од 800 дечака и девојчица. Сви ми појединачно који смо потписници овог захтева, уградили смо део себе у овај клуб, расли и сазревали у њему и помагали да клуб стигне до највећих висина у нашем спорту, у резултатском смислу. Проблема у самом клубу је било одувек, али никад у овој мери. Зато окретање главе на другу страну, за нас од сада и убудуће није опција -наводи се у писму.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Miki

02.07.2020. 13:14

I svi dobro bili placeni !Vratite se ulozite svoj novac i podignite klub na noge a ne iz inostranstva kritikovati.