И физички најспремнији падају од вируса корона: Исповест спортисте који је био 25 дана у коми и изгубио 27 килограма (ФОТО)

Новости онлине

четвртак, 02. 07. 2020. у 10:00

И физички најспремнији падају од вируса корона: Исповест спортисте који је био 25 дана у коми и изгубио 27 килограма (ФОТО)

Ахмад Аихад фото: Инстаграм/Ахмад Аихад

Живите тако што мислите да је корона неки јачи грип и да је нећете ви добити, каже Ахмад Аиад

Шокантне слике и исповест америчког спортисте Ахмада Аиада (40),који је умало током 25 дана проведених у коми због симптома вируса корона. Атлетичар из Вашингтонабио је заражен толико да су лекари у болници „Џон Хопкинс” морали да га ставе у вештачку кому и поставе на респиратор.


Аиад, који је био физички спреман јер се професионално бавио фитнесом, боксом, атлетиком, а тренирао је и кошарку, смршао је 27 килограма и за последицу има оштећењеплућа и срца. Почетком марта отишао је са братом три дана на Флориду. Неколико дана касније, 11. марта, добио је температуру и почео да слаби. Уследили су кашаљ, кијање, губитак апетита... После четири дана почео је отежано да дише, без снаге да хода или да вози кола.


- Ја добијам грип сваке године и лечим се од њега два или три дана и боље ми буде. Ово није грип. Људи морају да буду опрезни. Живите тако што мислите да је корона неки јачи грип и да је нећете ви добити – рекао је Аиад за „ВМАР 2 Невс“, а пренели су га сви светски медији. - Ето, десило се мени. У основи сам био паралзован, нисам могао да се померам. Када сам се пробудио из коме сви моји мишићи су нестали.
Када је изашао из болнице Аиад је морао на рехабилитацију које се састојала и од говорне терапије... Утешно је да се два месеца касније већ вратио спортским активностима и враћању физичке кондиције.


- Морао сам да идем на говорнутерапију, јер нисам могао да говорим. Социјална терапија ми је била потребна јер сам морао да научим поново да гутам Физикална терапија је била неопходна да пробудимтело. Имао сам потешкоће са дисањем, јер су ми плућа оштећена, срце је исто оштећено -рекао је амерички спортиста.Ахмад некад и по изласку из болнице

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Suverena

02.07.2020. 10:53

Verovatno je uzimao kortikosteroide koji smanjuju imunitet i mogu biti uzrok ovakve reakcije

zaliv.net

02.07.2020. 21:55

@Suverena - Ja ne kapiram vas koji konstantno pokusavate da negirate postojanje virusa ili njegovu opasnost!? Mozda je to u vas psihicki mehanizam koji se na ovaj nacin stara o vasem strahu. Ovaj virus moze da slomi i najzdraviju osobu, i decu i stare, oba pola... Nema pravila. A oni koji preleze virus nisu trajno imuni a najgore je to da i kad prezive virus mnogi ostanu sa trajnim posledicama vitalnih organa od kojih mogu da umru u narednim godinama

Мр Радомир Шћепановић

02.07.2020. 11:57

КОРОНА слама и најјаче!