И камен би заплакао: Породица Бобане Величковић-Момчиловић се овом песмом опростила од шампионке! Колегинице у сузама причале о Боби (ФОТО)

В. Ђ.

среда, 01. 07. 2020. у 17:50

И камен би заплакао: Породица Бобане Величковић-Момчиловић се овом песмом опростила од шампионке! Колегинице у сузама причале о Боби (ФОТО)

Фото: В.Ђ.

Скрхан болом, пре полагања урне са Бобаниним посмртним остацима у земљу, њен супруг Милош јој је посветио "Бесмртну песму". Предивни стихови прочитани су непосредно пред последњи опроштај, док су је пратили звуци песме Владе Дивљана "Само једну љубав имам

БОБАНА Величковић-Момчиловић (30), трострука првакиња Европе у гађању ваздушним пиштољем, и двострука учесница Олимпијских игара, која је преминула у Београду услед компликација после порођаја, сахрањена је данасна Новом гробљу у Бору.

Комеморативни скуп одржан је у сали Музичке школе у Бору, која је била претесна да прими све оне који су желели да се опросте од своје славне суграђанке. Александар Миликић, градоначелник, подвукао је да је Бобана била пример како се воли родни град.

- Отишла си прерарно, још смо много очекивали од тебе - казао је Миликић. - Вечно ћеш остати и живети у нашим срцима. Била си наш понос, ово је један од најтужнијих тренутака у историји града. Отишла си нам, нажалост, прерарно.

Комеморацији је присуствовао и Вања Удовичић, министар омладине и спорта. Он, као ни чланови Бобанине породице, нису давали изјаве.

- Оставила си овај живот и отишла у сећање - кроз сузе је казао тренер шампионке Бобан Марковић. - Ипак, оставила си нам утеху, сина Вукашина, да нас подсећа како смо били срећни што смо те имали. Збогом Бобо, видимо се...

На предлог Дамира Штајнера, генералног секретара Олимпијског комитета Србије, убудуће ће награда за најбољег младог спортисту Србије бити названа по Бобани Величковић.

У име Стрељачког савеза Србије, од Бобане се опростила и прослављена Јасна Шекарић, која је, такође, тренирала Бобу.

- Нема речи, ништавне су спрам живота какав је био Бобин - једва је, уз констатацију да је нема од бола, изговорила Јасна. - У овом тренутку, више ништа није битно. Јер, Боба ће нам увек фалити и ништа, ни на било који начин, не би могло да надомести све оне лепе тренутке које сам проживела са њом.

Пре полагања урне са Бобаниним посмртним остацима, Зорана Аруновић, њена колегиница из репрезентације Србије, истакла је да је са својом пријатељицом више од десет пута слушала химну Србије са победничког постоља.

- Боба. Мало је оних који знају праву истину, да се она, уместо са две, са Европског првенства у Вроцлаву, кући вратила са три златне медаље - казала је Зорана. - Две су биле у гађању из пиштоља, а трећу, најсјајнију, носила је у стомаку. Бобана и њен супруг Милош, они нису могли једно без другог. Таква се љубав само у филмовима виђала - нагласила је Зорана. н

Скрхан болом, пре полагања урне са Бобаниним посмртним остацима у земљу, њен супруг Милош јој је посветио "Бесмртну песму". Предивни стихови прочитани су непосредно пред последњи опроштај, док су је пратили звуци песме Владе Дивљана "Само једну љубав имам"...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Миро Марковић

01.07.2020. 22:31

Нека јој је вечна слава и хвала, јер је она Србији донела низ велких спортских признања. Њеној породици и свим пријатељима као и спортским другарима изјављујем моје искрено саучешће. По;ивај у вечном миру небеском, јер овде си била исувише кратко да си могла да имаш мир. Твој сурпуг и нооврођени син ће наставити да живе у твоје име и носити успомену на тебе у љиховим срцима. .