Мишковић: Да спасемо ВК Партизан, за клуб би било погубно да о његовој судбини одлучује Управни суд

С.К.

среда, 01. 07. 2020. у 22:11

Мишковић: Да спасемо ВК Партизан, за клуб би било погубно да о његовој судбини одлучује Управни суд

Срђан Мишковић Фото Д. Б.

Срђан Мишковић је поднео оставку на место председника Скупштине Партизана јер сматра, као и Александар Шоштар и Зоран Аврамовић, да клуб мора да поступи по налогу инспектора Градског секретаријата за спорт

НЕМА мира на Бањици. Срђан Мишковић је поднео оставку на место председника Скупштине Партизана јер сматра, као и Александар Шоштар и Зоран Аврамовић, да клуб мора да поступи по налогу инспектора Градског секретаријата за спорт и МОС и врати стање које је било пре 2. децембра. Некадашњи ватерполо судија и те како се противи томе да о судбини клуба одлучује Управни суд.

- Моја оставка нема никакве везе са одлукама Шоштаровог управног одбора. Постоје неке ствари у руковођењу клубом с којима се ја не слажем. Сматрам да морамо да спроведемо одлуку инспектора Градског секретаријата за спорт, пошто нам је жалба одбијена у другостепеном поступку, који је водило Министарство. Већина сматра да би требало да идемо на Управни суд, што је, по мом мишљењу, погубно за клуб - истиче Мишковић.

Подсетимо, Мишковић је 2. децембра прошле године подржао наставак прекинуте седнице Скупштине на којој је и он гласао за смену председника УО Александра Шоштара и првог човека највишег тела Зорана Аврамовића. Потом је 26. децембра прихватио кормило Скупштине. У међувремену су Градски секретаријат за спорт и МОС дали за право Шоштару, да су одлуке од 2. децембра неважеће.

- Сматрам да ако желимо добро клубу морамо да га деблокирамо. Мени је несхватљиво да већина жели да идемо на Управни суд. Онда сам преломио да им више не сметам и да је најбоље да се склоним - подвукао је Мишковић.

Осим Мишковића, оставку је поднео и члан Брадајићевог управног одбора Младен Манојловић, који је био члан Радне групе која је после спорне Скупштине, 2. децембра, водила клуб док није изабрала своје руководство.

АВРАМОВИЋ: ЗАКОН ПОШТУЈЕМО

ЗОРАН Аврамовић, који сматра да је легитимни председник Скупштине, верује да ће успети ускоро да закаже ванредну седницу на којој ће се гласати о поверењу свим органима клуба.

- Канцеларија је одбијала да Скупштину закаже и 2. децембра прошле године. Дакле, то није ништа ново. Урадићемо онако како Градски секретаријат и МОС инсистирају. Шоштар и ја се месецима боримо за то да се ради по закону, али некоме, не знам из којег разлога, то не одговара. А клуб је стао - истиче Аврамовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Лазарев Град

01.07.2020. 22:53

тај управни одбор мрзи ВК Партизан и ту је да га угаси!!!

Branka

03.07.2020. 14:08

Avro, Šoštare, ne dozvolite da se najtrofejniji klub sa ovih prostora ugasi imate sportiste borite se za njih i njihov klub