У ВК Партизан и даље веома бурно, Шоштар тражи Скупштину

С. К.

уторак, 30. 06. 2020. у 22:16

У ВК Партизан и даље веома бурно, Шоштар тражи Скупштину
Легендарни ватерполиста је у 19 часова покушао да уђе у клупске просторије, али су врата била закључана, тако да је био приморан да са сарадницима доносе одлуке
АЛЕКСАНДАР Шоштар и чланови његовог Управног одбора одржали су седницу на Бањици, али не у трофејној сали Партизана, већ у ресторану „Пјато“, који је на три метара од канцеларије црно-белих.

Легендарни ватерполиста је у 19 часова покушао да уђе у клупске просторије, али су врата била закључана, тако да је био приморан да са сарадницима доносе одлуке.

- Одлучили смо да се поступи по налогу Градског секретаријата за спорт, који је потврдили и Министарство омладине и спорта, да се све врате на стање пре 2. децембра, када смо на Скупштини нелегитимно смењени председник Скупштине Зоран Аврамовић и ја. Затражили смо да се утврди ко су стварни чланови највишег тела, а председнику Скупштине је наложено да у што краћем року закаже Изборну Скупштину како би се зауставио суноврат клуба. Такође, на тој седници би се гласало о поверењу руководиоцима клуба – каже Александар Шоштар.

Подсетимо, 2. децембра је председник Скупштине Аврамовић прекинуо седницу и напустио је у друштву са Шоштаром. Међутим, остали чланови су је наставили, сменили Шоштара и Аврамовића и формирали радно тело. Касније су за председника Скупштине изабрали Срђана Мишковића, а за првог човека УО Мирка Брадајића. Те одлуке не признају ни Градски секретаријат за спорт, ни МОС.

Иначе, на седницу је позвана и директорка клуба Татијана Ракас.

- Није се одазвала, нити је канцеларија поступила по мојим ранијим захтевима, тако да сам морао да са свог мејла закажем седницу УО. Јасно је да је канцеларија узурпирала клуб и то траје од новембра прошле године – наглашава Шоштар, који само тражи да се поступа по закону.