Становници Токија против Олимпијских игара

В.Н.

понедељак, 29. 06. 2020. у 23:10

Становници Токија против Олимпијских игара
Анкета показује да се 51,7 одсто учесника нада да ће ОИ бити поново одложене или отказане, док су остали за највећу спортску смотру света

ВИШЕ од половине становника Токија не жели да се Олимпијске игре одрже у њиховом граду због страха од вируса корона. То је резултат анкете међу становницима престонице Јапана, које су спровеле медијске куће Кyодо неwс и Токyо МX. Испитивање је урађено пошто су здравствени стручњаци изнели мишљење да ни једногодишње одлагање Игара неће бити довољно.

Анкета показује да се 51,7 одсто учесника нада да ће ОИ бити поново одложене или отказане, док су остали за највећу спортску смотру света. Међу испитаницима, који су били против одржавања догађаја нешто мање од пола је за то да се уопште не одржи, док су остали за то да се поново одрже. Од оних који су рекли да би желели да се Игре одрже наредне године, више од 30 одсто би пристало да се догађај одржи у нешто мањем формату и без публике.

Подсетимо, овогодишње ОИ су отказане још у марту због глобалне пандемије вируса корона и померене за 23. јул 2021. Јапанске власти и МОК су такође упозоравале да још једно отказивање не би било могуће, као и да су ове године претрпели бројне финансијске ударе.