Возачи Мерцедеса ове сезоне у црним болидима

Бета

понедељак, 29. 06. 2020. у 19:44

Возачи Мерцедеса ове сезоне у црним болидима
Мерцедес је данас најавио да ће се возачи тог тима у предстојећој сезони Формуле 1 уместо "сребрне стреле" возити потпуно црне болиде

Мерцедес је данас најавио да ће се возачи тог тима у предстојећој сезони Формуле 1 уместо "сребрне стреле" возити потпуно црне болиде, обећавајући тако борбу против расизма и повећање разноликости у свом тиму.

"Покрет Блацк Ливес Маттер нам је показао колико нам требају нове мере и радње у борби против расизма и свих облика дискриминације", саопштио је Мерцедес.

Шестоструки светски првак Луис Хамилтон доста је говорио о расизму након убиства Афроамериканца Џорџа Флојда у Минеаполису. Планира и да покрене комисију за повећање разноликости у мото спорту.

"Веома је важно да искористимо овај тренутак, да га искористимо да едукујемо све, појединце, компаније, како бисмо направили значајне промене када је у питању осигуравање једнакости и инклузивности", рекао је Хамилтон.

"Лично сам у животу доживео расизам, видео сам како моја породица и пријатељи пролазе кроз то и од срца говорим када апелујем на промене", додао је Хамилтон.

Сезона у Формули 1 почиње предстојећег викенда у Аустрији.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Kastig

29.06.2020. 21:57

Jedino crna boja nije rasisticka, stvarno je skandalozno da su svi bolidi formule bili rasisti. Uvek se obradujem kada neki automobil odluci da prestane da bude rasista i ofarba se u crno.Mislim da bi sve plavuse trebalo da urade isto!