Ђерона званично представљен: Видовдан је добар знак

Ђ. САМОИЛОВИЋ

недеља, 28. 06. 2020. у 12:34

Ђерона званично представљен: Видовдан је добар знак

Тони Ђерона фото: Н.Параушић

Знам да је ово важан дан за српски народ, велики изазов је пред нама, каже Тони Ђерона

ТОНИ Ђерона (47), нови селектор српских рукометаша, званично је јавности представљен данас, на један од најбитнијих српских празника - Видовдан. Нада се Шпанац да ће дан у који је уткана дугогодишња историја нашег народа, њему донети срећу на клупи "орлова", и да ће мушка репрезентација коначно кренути узлазном путањом.

- Задовољство је што сам у Београду. Драго ми је што улазим у овој пројекат. Знам да је данас важан дан за српски народ, Видовдан. Можда је то добар знак и добар дан да кренемо у све ово. Велики изазов је пред нама, постављамо контуре нашег рада. Крећемо да размишљамо о квалификацијама за Европско првенство 2022. године. Захваљујем се Савезу на указаном поверењу - рекао је јуче Ђерона на промоцији.

Објаснио је због чега је прихватио позив нашег Савеза, али и признао да је и раније било контаката.

- Прихватио сам посао због изазова. Многи тренери би били срећни да имају шансу да сарађују са врхунским играчима као што их има Србија. Ово је репрезентација са традицијом и резултатима. Сарађивао сам са многим играчима, познајем српски менталитет. Када ме је Драган Шкрбић позвао први пут тада нисам могао, али сам увек имао на уму посао у репрезентацији Србије - истакао је шпански стручњак.

Све је занимало да ли се очекује повратак играча који раније нису били део националног тима, попут Петра Ненадића. Тони је потврдио да је у контакту са играчима које има у својој визији.

- Причао сам са многим бившим играчима као што су Ненад Перуничић, Дејан Перић и Дарко Станић. Добио сам доста информација. Причао сам са играчима који су били део репрезентације на Европском првенству ове године, али и са онима који нису. Основа свега је да направите добру анализу, а за то су ми потребне информације - порука је Ђероне.

ШКРБИЋ: АМБИЦИОЗАН ПРОЈЕКАТ

НИ Драган Шкрбић, потпредседик РСС, не крије задовољство због ангажовања шпанског стручњака.

- И пре две године смо причали са Ђероном, али се нису поклопиле коцкице јер је имао ангажман. Овај пројекат је веома амбициозан. Трудићемо се да рукомет опет буде у самом врху. За то нам је потребно много рада и среће - поручио је Шкрбић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације