Формула 1: Не слажемо се са изјавама Бернија Еклстона

Бета

петак, 26. 06. 2020. у 22:33

Формула 1: Не слажемо се са изјавама Бернија Еклстона
Руководство Формуле 1 саопштило је данас да се не слаже са изјавама бившег челника тог спорта Бернија Еклстона о расизму и једнакости

Руководство Формуле 1 саопштило је данас да се не слаже са изјавама бившег челника тог спорта Бернија Еклстона о расизму и једнакости.

"У време када је потребно јединство да бисмо се борили против расизма и неједнакости, ми се у потпуности не слажемо са изјавама Бернија Еклстона, којима нема места у Формули 1 или у друштву", наводи се у саопштењу на сајту Формуле 1.

Еклстон је у интервјуу за Си-Ен-Ен (ЦНН) рекао да су "у много случајева црнци већи расисти него што су белци".

Формула 1 је указала да је Еклстон напустио организацију 2017. године и да је титула почасног председника истекла у јануару ове године.

Шестоструки шампион Формуле 1 возач Мерцедеса Луис Хамилтон покренуо је овог месеца научни пројекат под називом Хамилтонова комисија, са циљем да се побољша различитост у мото спорт индистрији.

Формула 1 је основала Радну групу и Фондацију за повећање разноликости и инклузије, а председник Чејс Кери обезбедио је почетно финансирање Фондације личним доприносом од милион долара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)