“Мађари нас и те како поштују”: Живко Гоцић срећан што ће и у новој сезони сарађивати са нашим ватерполистима

С. КРСТОВИЋ

субота, 20. 06. 2020. у 20:37

“Мађари нас и те како поштују”: Живко Гоцић срећан што ће и у новој сезони сарађивати са нашим ватерполистима

Живко Гоцић фото: Н. Параушић

Овде нас подржавају, имамо велике амбиције. Добро је што сезона почиње 25. јула – каже тренер ватерполиста Солнока
ЖИВКО Гоцић, стартег ватерполиста Солнока, сматра да су Мађари повукли добар потез када су одлучили да нова сезона стартује 25. јула. Зато су клубови већ 15. јуна почели припреме, како би играчи имали довољно времена да се врате у форму коју су имали пре пандемије вируса корона.

- Пошто су отказана највећа спортска такмичења, мађарски савез је одлучио да сезона почне раније. Постојала је опасност и од тога да изгубе спонзоре, а овако је постигнут договор о томе да они своје обавезе из априла испуне током лета. Мислим да су повукли прави потез, јер је ватерполо летњи спорт. Играће се на отвореним базенима, али засада не знам да ли и пред публиком. Али биће доста ТВ преноса, што ће донети праву промоцију ватерпола - истиче Гоцић.

Из нашег угла необично делује то што ће Мађари победника Купа за сезону 2020/'21. добити крајем августа.

- Већ 25. јула почињу турнири за Куп. Играћемо четири викенда, а онда ће се одржати финални турнир. По завршетку Купа почеће првенство. У сваком случају, ово је добро за ватерполо - наглашава Гоцић.

Солнок је последњих година "српски клуб". Прошле године у клубу су била шесторица, а ове ће уз Гоцића бити Филиповић, Душко Пијетловић и Драшовић. У међувремену, тим су напустили Виктор Рашовић, Суботић и Лазић.

- То што нас има толико Мађарима не смета. Прихватили су нас и увек подржавали. Међутим, када се десила пандемија, нарочито у првих 30 дана, нисмо знали каква ће нам бити судбина. Плашили смо се да не останемо без спонзора, а клуб је одлучио да не продужи уговоре са Рашовићем, Лазићем и Суботићем. Они су се показали као врхунски професионалци и играчи. Али виша сила је неумољива. Сада смо се стабилизовали, дошао нам је Филиповић, тако да очекујемо врхунске резултате - подвлачи Гоцић.

Солнок је неочекивано изгубио "вајлд карту" за Лигу шампиона.

- То је чудна одлука ЛЕН. Чак смо то прво сазнали из медија, а тек касније нам је стигао допис. Играћемо у квалификацијама и верујем да ћемо се изборити за Лигу шампиона, коју смо освојили 2017. - уверен је Гоцић.

Због обавеза у Солноку, Гоцић овог лета неће радити са нашим младим играчима.

- Водим селекцију 2004. годиште. Срећом, са мном је Милош Королија, лако се договарамо, тако да неће бити проблема. Битно је да окупимо дечаке и да сада, када имамо прилику, на миру радимо на њиховом техничком и тактичком усавршавању. И њима није пријала вишемесечна пауза - истиче Гоцић.

ПОВРАТАК У ШКОЛУ
НЕКАДАШЊИ капитен Србије је протеклих недеља "завршавао" први разред са старијим сином Богданом (8), који иде у мађарску школу.

- Настава је, као и у Србију, била онлајн. Пријало ми је, јер сам освежио мој мађарски. А Богдан одлично говори и српски и мађарски. Јер, код куће причамо српски, а преко лета је овде. Ако се вратимо у Србију без проблема ће прећи у нашу школу, а ако одемо у неку другу земљу ни ту неће имати проблема, јер су, како сам видео, школски програми у ЕУ доста слични. Млађи, двогодишњи Стефан већ прича српски - поносан је Гоцић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације