Јелена Благојевић одушевљена Пољском: Гледају ме као да сам домаћа, можда останем до краја каријере

Ми. Рогач

субота, 20. 06. 2020. у 11:10

Јелена Благојевић одушевљена Пољском: Гледају ме као да сам домаћа, можда останем до краја каријере

Јелена Благојевић Фото: М. Вукадиновић

Знам да није често да стране играче бирају за улогу капитена, али вероватно имам нешто што тренери препознају - каже српска одбојкашица

СТАНДАРДНИ је члан репрезентације Србије последњих година, али никада није имала жељу да се гура у први план. Одбојкашица Јелена Благојевић (31), двострука европска шампионка, у Терзићевој поставци покривала је позиције примача сервиса и либера и увек је била у служби тима. У игри је одликују мирноћа и интелигенција, а у клубовима је показала да има и особине вође.


- И кад сам играла у Турској и Италији била сам капитен, сад у Пољској исто - скромно изговара Благојевићева, која је некада са траком предводила одбојкашице Црвене звезде. - Знам да није често да стране играче бирају за ту улогу, али вероватно имам нешто што тренери препознају.


Јелена је из црвено-белог дреса 2011. ускочила у опрему италијанског Урбина, да би после прешла у Бергамо (2012-2015), па турски Трабзон (2015-2016). Преселила се из Турске у Пољску 2016. године. Прво је бранила боје Хемика, а онда прешла у Решов.


- У овом клубу су ме прихватили као своју и зато ми је супер. Можда и до краја каријере останем баш у Решову, видећу још. Они воле наш менталитет. Знају да смо радилице, да идемо до краја, без одустајања и посустајања. Гледају ме као Пољакињу, али ја увек наглашавам да сам Српкиња.


Признаје Благојевићева да јој је конкуренција кад је популарност у питању наш одбојкаш, који сад игра у Италији, а од 2014. до 2018. био је члан СКРА Белхатова.


- Морам да кажем да је "број један" у Пољској Срећко Лисинац. Шалим се често са њим да се не враћа, јер ћу онда ја изгубити своју репутацију - насмејала се Јелена. - Стварно га много воле и цене.


Пољски Решов је последњу сезону завршио на другој позицији домаћег првенства.


- Уз то смо играле и финале Купа, тако да смо задовољни резултатима. Да се наставило можда бисмо биле још боље. Ја сам до сад играла у три јаке лиге и у свакој сам научила свашта. У Италији су најјачи играчи, па је најатрактивнија. Турска је специфична на свој начин, а мени је тренутно Пољска најдража. Пре свега јер је менталитет сличан нашем, а и начин живота, као и храна. Фудбал им је омиљени као и свуда уосталом, али одбојка заузима посебно место. Култ репрезентације постоји, хале су пуне, све се прати - подвукла је Јелена.


ДА СЛАВИМО И НАРЕДНОГ ЛЕТА

ПОЧЕТКОМ јуна одбојкашице Србије окупиле су се на припремама, са планом да се врате у оптималну форму и спремно дочекају клупске сезоне. Ове године нема репрезентативних такмичења.

- Прошло окупљање смо завршиле на леп начин - златом на Европском првенству. Нама је увек лепо кад смо заједно. Гледамо само позитивно и даће бог да се наредног лета нађемо и поново имамо разлога за славље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације