Шампионке не плаше Српкиње, Обрадовић: Имамо разлога да будемо оптимисти

Г. К.

петак, 19. 06. 2020. у 08:49

Шампионке не плаше Српкиње, Обрадовић: Имамо разлога да будемо оптимисти

Љубомир Обрадовић фото: М. Вукадиновић

На Европском првенству нема лаких и тешких ривала. Све су то озбиљне репрезентације. Једино је селекција Хрватске мала непознаница – каже селектор рукометашица
ЖЕНСКА рукометна репрезентација Србије играће на Европском првенству (3-20. децембар 2020) у Норвешкој и Данској у групи Ц (Трондхајм) против селекција: Холандије (актуелне светске првакиње) 4. децембра, Мађарске 6. децембра и Хрватске 8. децембра), одлучено је јучерашњим жребом.

Пласман у други круг ће изборити по три најбоља тима, уз преношење бодова из међусобних мечева. Главна фаза ЕП играће се у Хернингу и Ставангеру, а завршница је у "Теленор арени" у Ослу.

- На Европском првенству нема лаких и тешких ривала. Све су то озбиљне репрезентације. Једино је селекција Хрватске мала непознаница, али и њу ћемо имати времена да упознамо. Имамо разлога да будемо оптимисти што се тиче свега, јер је ова репрезентација показала да има потенцијала и да може да се носи са свим противницима - изјавио је селектор Љубомир Обрадовић.

Са селекцијом Мађарске, репрезентација ће играти и на олимпијским квалификацијама у марту наредне године...

- Та утакмица на ЕП ће бити увертира за квалификације, ако их буде, јер још не знамо како ће и шта ће бити. Председник ИХФ је рекао да ће бити Светског првенства за мушкарце у Египту, надамо се да ћемо и ми играти у децембру. Имамо доста података о њима, неколико мама се вратило у репрезентацију после одсуства, биће то озбиљна репрезентација. Промениле су тренера, води их сада двојац, видећемо како ће то функционисати, ко ће ту бити главни, јер су и њихове тренерске карактеристике различите - каже Обрадовић.

ГРУПЕ
ГРУПА А, (Хернинг, Данска): Француска, Данска, Црна Гора, Словенија.
ГРУПА Б, (Фредриксхавен, Данска): Русија, Шведска, Шпанија, Чешка.
ГРУПА Ц, (Трондхајм, Норвешка): Холандија, Мађарска, СРБИЈА, Хрватска.
ГРУПА Д, (Трондхајм, Норвешка): Румунија, Норвешка, Немачка, Пољска.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације