Одржана Скупштина ОКС: Медаље су доказ рада

Н. И.

четвртак, 18. 06. 2020. у 19:49

Одржана Скупштина ОКС: Медаље су доказ рада

Божидар Маљковић фото: Н. Параушић

Први пут у историји Олимпијског комитета Србије у четвртак је седница Скупштине одржана путем видео-конференције, из предострожности због последица вируса корона
ПРВИ пут у историји Олимпијског комитета Србије у четвртак је седница Скупштине одржана путем видео-конференције, из предострожности због последица вируса корона.

Усвојени су извештај о раду, финансијски и извештај Надзорног одбора за 2019. годину, као и финансијски план и план рада за текућу годину. Председник ОКС Божидар Маљковић искористио је прилику да се у свом уводу осврне на резултате из протеклог периода.

- Суштину рада ОКС чине спортски програми, а најважнији је Олимпијски програм "Токио 2020". У претходној години, кроз овај програм финансирано је 103 спортиста из 15 индивидуалних спортских грана, односно осам екипа из четири тимска спорта. Као резултат оваквог приступа, освојене су четири медаље на светским првенствима, 17 медаља на европским првенствима, а на Другим европским играма у Минску освојено је шест одличја - истакао је Маљковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације