Српске рукометашице ће сазнати имена ривалки на ЕП: У групу из трећег шешира

Ђ. С.

четвртак, 18. 06. 2020. у 08:50

Српске рукометашице ће сазнати имена ривалки на ЕП: У групу из трећег шешира

Фото: Н. Параушић

На предстојећем првенству континента играће 16 екипа подељених у четири групе, а рангирање се вршило на основу резултата са прошлог ЕП

РИВАЛИ српских рукометашица на Европском првенству од 3. до 20. децембра у Норвешкој и Данској биће одлучени данас на жребу (18.00) у Бечу. Наше играчице су смештене у трећи шешир на извлачењу куглица, што значи да им ривали сигурно неће бити Црна Гора, Немачка и Шпанија.


Када су у питању остали шешири, у првом су Француска, Русија, Холандија, Румунија, у другом Норвешка, Шведска, Мађарска и Данска, док су у четвртом Словенија, Чешка, Пољска и Хрватска.


На предстојећем првенству континента играће 16 екипа подељених у четири групе, а рангирање се вршило на основу резултата са прошлог ЕП, када су наше девојке биле 11. после многобројних проблема са повредама у другој фази.


Данас ће бити познато и ко ће у којем граду играти - група А играће у Хернингу, а група Б у Фредрикшавну, данским градовима, док групе Ц и Д играју у норвешком Трондхајму. Друга фаза је планирана да се одржи у Ставангеру и Хернингу, док је за локацију финалног викенда одређена норвешка престоница Осло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације