Вицо признаје да му је повратак у базен после короне био чудан: Као да нисам играо ватерполо

С. Крстовић

понедељак, 15. 06. 2020. у 08:30

Вицо признаје да му је повратак у базен после короне био чудан: Као да нисам играо ватерполо

Немања Вицо Фото: Н. Параушић

Наш спорт је због воде специфичан у односу на друге, дворанске спортове. Полако се привикавамо, враћа нам се осећај. Сада већ вежбамо два пута дневно - прича Немања

"ДЕЛФИНИ" полако улазе у жељени ритам. Центар Немања Вицо признаје да је дуга пауза због вируса корона оставила трага на све играче и да су захваљјући плану селектора Дејана Савића постепено појачавали ниво тренинга. "Седмица" Србије признаје и да му је био необичан и први скок у базен.


- Имао сам утисак као да никад нисам тренирао ватерполо. Наш спорт је због воде специфичан у односу на друге, дворанске спортове. Полако се привикавамо, враћа нам се осећај. Сада већ вежбамо два пута дневно - прича Вицо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тежак пораз Црногораца: Хрвати демолирали “ајкуле”


За разлику од многих саиграча, некадашњи центар Приморца и Партизана не мора да размишља о новом клубу, јер ће и наредне сезоне играти у Трсту.


- Продужио сам уговор на годину дана, до Олимпијских игара. Због кризе у многим срединама је "кресање" плата, али они су били коректни и дали су ми бољу понуду него пре. Ипак, догодине ћу потражити нову сезону, јер четири године у једном клубу је довољно - истиче Вицо.


Немања не крије и да је размишљао да се врати у српску лигу.


- Жељан сам Београда и Србије и желео сам да се вратим. Прича се и да ће ОКС помоћи нашим клубовима. Али, како се сада ништа конкретно не дешава преломио сам да останем у Трсту. Природно, најлепше је играти код куће - подвлачи Вицо.


За италијанску лигу каже да је занимљива, јер су све екипе, осим Про Река и Бреше, изједначене.


- Свако сваког може да победи, морао сам увек да пружам максимум, што ми и те како користи - истиче Вицо.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Капитен српских ватерполиста има нови клуб


Ванредно стање због вируса затекло га је у Београду.


- По повратку из Грчке морали смо у скоро једномесечни карантин. Није било лако. Вежбао сам, али то само помаже да избациш оно негативно из себе. Ништа не може да замени праве тренинге.


Још није скокнуо ни до родног Котора.


- Нисам желео да и тамо будем у двонедељном карантину. Ускоро ћу отићи, када нам селектор Савић да краћу паузу - закључује Вицо.


ИМАМО ВРЕМЕНА ЗА ТОКИО

- ОДЛАГАЊЕ Олимпијских игара је погодило сваког, не само нас. Дуго смо чекали, а сада морамо да се спремамо још годину дана. С друге стране, добро је то што се не одржавају, јер питање у каквој је ко форми и на шта би личиле утакмице. Овако, имамо довољно времена да темпирамо форму за Токио 2021. - каже Вицо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације