ИВАНА Шпановић, најбоља српска атлетичарка, данас је на атлетском митингу у скоку удаљ на стадиону "Карађорђе" скочила 6,80 метара. Такмичење контролног типа одржано је уз учешће десетак такмичара и тамичарки, али без присуства јавности у организацији АК Војводина и АСС и практично отворило овогодишњу сезону.

- Срећни смо и задовољни - каже Горан Обрадовић, тренер Иване Шпановић. - После више од девет месеци успешно смо наступили, а Ивана је скакала свих шест серија. Да подсетим, Ивана је последњи пут учествовала на такмичењу у Берлину, 1. септембра прошле године, имала је повреду задње ложе десне ноге, која није одразна а читаве зиме није наступала због пандемије короне, јер су отказана сва такмичења и Светско првенство.

Тренер наше атлетске краљице не крије да је задовољан формом после дуге паузе и истиче да је то показатељ да ће Шпановићева у августу и септембру, када су на програму митинзи Дијамантске лиге, јуришати на чаробних седам метара.

- То ће, такође, бити добар показатељ и знак да смо прегрмели сво оно што је отказано ове године. Акценат је управо на тих седам метара да се успешно припремимо за 2021. годину. Од укидања ванредног стања, током којег је Ивана одржавала форму и тренирала у својој теретани, успели смо да одржимо континуитет тренинга. Довијали смо се на разне начине, нешто импровизовали, користили узбрдице на путевима, али најважније је да нисмо престајали са жељеним ритмом. За месец дана ћемо организовати још једно такмичење, почетком јула а затим, ако ситуација то буде дозволила, план је учешће на дијамантским лигама- закључио је Обрадовић.