Петрић: Нисам знао да сам имао корону

С.КРСТОВИЋ

07. 06. 2020. у 08:30

Петрић: Нисам знао да сам имао корону

Немања Петрић, капитен "орлова" Фото Н. Параушић

Доктори су после тестирања установили да имам антитела. Од понедељка у Модени, каже Немања Петрић

НЕМАЊА Петрић је прегремео два паклена месеца у Милану и тек када је урадио тест на антитела сазнао је да је имао вирус корона. Капитен одбојкаша Србије је после тога спокојнији и сада се миран враћа у Италију, где га већ од понедељка чекају припреме са новим клубом, Моденом.

- Када је букнула епидемија нису нас тестирали, већ смо сви били у карантину. Тек када смо касније у Милану урадили тестове установили су да имам антитела, што значи да сам имао вирус корона. Како сам два дана крајем фебруара, почетком марта, осећао малаксалост, доктори верују да сам тада закачио ковид 19. Сигурно је да је у том периоду много људи имало корону, а да нису знали. Сада је све у реду, тестови су негативни - каже Петрић.

Примач "орлова" дуго ће да памти два паклена месеца у Милану. Тек уочи повратка за Србију било је дозвољено да се изађе у шетњу на 300, 400 метара од стана. Али, карантин га није мимоишао ни у Београду.

- Вратио сам се са породицом 7. маја. И поред негативних тестова морали смо у двонедељни карантин. Када смо коначно отишли у родно Пријепоља, да се надишемо ваздуха, дочекала нас је киша - прича Петрић.

У међувремену је Милано заменио за Модену, чије је боје бранио од 2014. до 2018. године. Ипак, није очекивао да ће клупске припреме почети већ 7. јуна.

- Последњих дана сам сређивао неопходну папирологију како бих могао несметано да стигнем у Италију. У клубу су одлучили да се припремамо у јуну, како бисмо добили две слободне недеље у јулу. Верују да ће тада моћи да се иде на одмор - објашњава Петрић.

Трофејни одбојкаш не крије срећу због повратка у Модену:

- То је моја друга кућа. Вратио сам се на место успеха после три године. То је клуб са највећом историјом, цео град живи за одбојку и увек се уздигну изнад проблема. Пресрећан сам што сам поново са њима.

Први пут саиграч ће му бити сјајни блокер Драган Станковић:

- Док смо заједно били у репрезентацији, увек смо се питали да ли ћемо једну сезону да одиграмо заједно. И, хвала богу, то нам се остварило.

НАЈЛЕПШЕ СА "ОРЛОВИМА"

УЗДАНИЦА "орлова" истиче да је добро што је селектор Слободан Ковач окупио репрезентацију у Београду.

- Много значи када вежбамо заједно. Рад код куће је помогао до одређеног нивоа, али није исто као када си у дворани. Ради се много озбиљније, а сада може, пошто нема такмичења, да се обрати пажња на детаље, технику, да се уради све оно што није могуће када су утакмице - подвлачи Петрић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације