Министар омладине и спорта Вања Удовичић отворио је данас "Мали сајам спорта“ у Вршцу, који се одржава у организацији министарства, Спортског савеза Србије, Спортског савеза Града Вршца и уз подршку локалне самоуправе.


"Велико ми је задовољство што смо данас у Вршцу где настављамо традицију одржавања малих сајмова спорта, које смо организовали до сада у више од 20 градова Србије. Мали сајмови спорта су места где деца и млади могу да се упознају са различитим спортским вештинама које им презентују спортисти.

Циљ овакве манифестације је привући све наше грађане, посебно децу у систем спорта, било да се ради о професионалном бављењу спортом, било да је реч о рекреацији", рекао је Удовичић.

Према његовим речима, предуслов здравља на првом месту, а онда и наставак континуитета шампионских спортских резултата наше Србије јесте управо да све локалне заједнице препознају значај бављења спортом људи свих узраста, а услов за то је да спорт учинимо доступним свима.

"То је наш заједнички циљ и континуирано одржавање малих сајмова спорта има значајну улогу управо да остваримо тај циљ и да спорт буде здрава навика свих, али и животни избор неких нових великих шампиона из Вршца“, истакао је министар омладине и спорта.

На отварању Сајма били су и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек градоначелница Вршца Драгана Митровић и други.

Касније данас, министар Удовичић посетиће ФК Раднички из Ковина и обрадовати фудбалере новом спортском опремом.