Удовичић посетио Севернобанатски округ

Танјуг

05. 06. 2020. у 21:12

Удовичић посетио Севернобанатски округ

Удовичић са децом Фото: Танјуг

Циљ ових посета је да се у разговору са представницима локалне самоуправе, спортским стручњацима и спортистима утврди са каквим се изазовима сусрећу у раду и шта им је неопходно

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, у наставку обиласка локалних самоуправа, посетио је данас општине Кањижа, Чока и Кикинда у Севернобанатском округу.


Циљ ових посета је да се у разговору са представницима локалне самоуправе, спортским стручњацима и спортистима утврди са каквим се изазовима сусрећу у раду и шта им је неопходно да би несметано обављали тренажни процес.


- Данас сам у Кањижи имао прилику да се дружим са спортистима и спортским радницима. У отвореном разговору са њима и представницима локалне самоуправе анализирали смо њихове потребе и начине како бисмо њихов рад подигли на још виши ниво. То је предуслов да се у Кањижи рађају нови шампиони попут атлетичарке Марине Живковић и рвача Ане Фабиан и Дејана Петровића, прослављених спортиста ове општине - истакао је министар Удовичић.


Након Кањиже Удовичић је посетио каратисте у сали ОШ „Јован Поповић“ у Чоки.


- Врло је важно да ширимо свест о значају бављења спортом, посебно код младих. Пре више од годину дана уручили смо спортску опрему и реквизите овој школи у којој се сада налазимо. Данас су ту талентовани млади каратисти. Сигуран сам да ће карате клуб „Чока“ и у будућности бити најуспешнији клуб у оквиру Шотокан карате савеза Србије, као што су били у претходном периоду- истакао је министар омладине и спорта.


Током посете Кикинди, Удовичић се осврнуо и на прелепу архитектуру и зеленило града, али пре свега на дивне људе који у њему живе.


- Поред тога што је велики туристички потенцијал Кикинда је и град спорта. Овај град може да се похвали великим бројем спортских организација, удружења и савеза. Данас сам се упознао са рукометашицама и рукометашима и разговарали смо о њиховим плановима и жељама за будућност. Разговарали смо и о условима у којима тренирају али и о такмичењима и манифестацијама које се организују у Кикинди. Овај град треба да настави да развија све врсте спортова, да подари Србији нове шампионе као што су многи наши прослављени кошаркаши и фудбалери који су понос овог града . Кикинда може да се похвали и шампионима у знању. Прави пример је Алекса Константинов, математички геније из Кикинде, који је добио чак четири награде Фонда за младе таленте Републике Србије- закључио је министар Удовичић.


У Спортском центру „Језеро“ у Кикинди завршени су радови на санацији базена и трибина, а преостали су радови на машинским инсталацијама грејања и хлађења.


Вредност овог пројекта је 17,8 милиона динара, који је финанирала ЕУ у оквиру ИПА 2015 пројекта.


ТРЕНИНГ КАЈАКАША И КАЈАКАШИЦА
Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас наше кајакаше и кајакашице на тренингу, који су почели са припремама за предстојећа такмичења.
- Драго ми је да су се кајакаши вратили пуном капацитету тренинга, ту смо да их подржимо у сваком смислу. Услови које имају наши кајакаши данас су изједначени са условима које имају све њихове колеге у свету и на то јесмо поносни. Уз њихову оваку огромну енергију и решеност и уз нашу подршку сигуран сам да ћемо победити све трагове времена иза нас и спремно ући у нове изазове – истакао је министар Удовичић.

Кајакашицу Милицу Старовић и кајакаша Страхињу Стефановића очекује велики изазов, пошто су обезбедили учешће на Олимпијским играма у Токију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације