АЛЕКСАНДАР Атанасијевић је позитиван на ковид 19. Један од наших најбољих одбојкаша заражен је вирусом корона, а због лакше клиничке слике доктори су га послали на кућно лечење. Коректор "орлова" се нада да никога није заразио.


- Позитиван сам на вирус корона. Још не знам где сам га добио, преслишавам се с ким сам све био у контакту. Надам се да нисам никоме пренео заразу, мојим родитељима и пријатељима. О томе сада размишљам и нормално желим да што пре оздравим - прича за "Новости" Александар Атанасијевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српске одбојкашице срећне што поново тренирају заједно


Популарни Бата се недавно вратио из Перуђе, где је дуго био у карантину, а почетком маја је оперисао и колено. У Београду се дружио са пријатељима, а чим је осетио температуру отишао је на тестирање.


- И сада имам благу температуру. У ствари да нисам пре месец дана у Перуђи оперисао колено, не би ми опао имунитет и вероватно бих био асимптоматичан. А у болници у Перуђи сам после операције имао и лакшу упалу плућа. Како је тамо епидемија била много јача него у Србији, пет пута су ме тестирали и увек сам био негативан. И пре него што сам се вратио у Београд тестирао сам се како не бих морао у карантин - истиче Атанасијевић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Подрашчанин сматра да ће одбојкашима пријати тренинзи у репрезентацији: Важно је да смо опет заједно


Узданица "орлова" има лакшу клиничку слику:


- Доктори су ме прегледали, урадили неопходне анализе, снимали плућа и, срећом, све је у реду. Зато су ме послали на кућно лечење, две недеље морам да будем у самоизолацији. Кажу и да вирус није више тако јак, али је очигледно да човек никако не сме да се опусти. Даће Бог да све прође како треба и да што пре оздравим.