Хамилтон и Ботас на тестирањима на Силверстону

Бета

четвртак, 04. 06. 2020. у 22:50

Хамилтон и Ботас на тестирањима на Силверстону
Возачи Мерцедеса актуелни светски шампион Луис Хамилтон и Валтери Ботас обавиће наредне недеље дводневна тестирања на Силверстону, уочи почетка сезоне у Формули 1

Возачи Мерцедеса актуелни светски шампион Луис Хамилтон и Валтери Ботас обавиће наредне недеље дводневна тестирања на Силверстону, уочи почетка сезоне у Формули 1.

Ботас ће у уторак бити за воланом Мерцедесовог болида W09 из 2018. године, док ће дан касније возити шестоструки светски првак Хамилтон, пренео је Скај.

Како је данас саопштио Мерцедес, екипа ће вежбати протоколе уочи почетка сезоне, у Аустрији 5. јула.

Правила Формуле 1 не дозвољавају званичне тестове у току сезоне са садашњим болидима, али Мерцедес може да пређе неограничену километражу у старим болидима.

Сезона у шампионату Формуле 1 почеће 5. јула трком за Велику награду Аустрије, четири месеца од званичног тестирања и 217 дана од последње трке у прошлогодишњем шампионату у Абу Дабију.

Друга трка на програму је на истој стази у Шпилбергу 12. јула.

После тога шампионат се наставља у Мађарској 19. јула, а затим ће се возити две трке за Велику награду Велике Британије, 2. и 7. августа.

Трка у Шпанији на програму је 16. августа, у Белгији је 30. августа, док се европска турнеја завршава трком у Италији 6. септембра у Монци.

Сезона је требало да почне 15. марта у Аустралији, али је почетак одложен због пандемије корона вируса.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације