Финале неће да побегне: Милица Гардашевић се радује се повратку на залетиште

С.Бајић

04. 06. 2020. у 22:10

Финале неће да побегне: Милица Гардашевић се радује се повратку на залетиште

Милица Гардашевић у лету Фото Н. Параушић

Никуд не журим. У доброј сам форми, нисам се угојила у изолацији, каже млада српска атлетичарка

ПАУЗА током ванредног стања ми је, искрено речено, баш пријала, али једнако тако, једва сам дочекала да изађем на стадион "Карађорђе". Да трчим по тартану, наставим са тренинзима и вратим се у уобичајену, жељену рутину. То истиче Милица Гардашевић (21), јуниорска шампионка Европе из 2018, освајачица европске бронзе за млађе сениоре прошле године, атлетичарка Војводине која наставља традицију чувене новосадске школе скакачица удаљ.

- Радила сам у кућним условима, другарица која држи теретану ми је позајмила тегове, редовно сам трчала ту на мојој Детелинари улицом Веселина Маслеша и новим булеваром, тако да нисам много заостала са формом - каже Гардашевићева, једна од најбољих младих скакачица на планети. - С друге стране, баш сам се одморила, била са породицом, читала нешто за шта раније није било времена, гледала телевизију, обојила мој бицикл и, све у свему, уживала. Наравно, поштовала сам све безбедносне мере, а имам срећу да најбоља другарица станује у истој згради, па сам имала добро друштво.

Гардашевићева такође наглашава да се карантин мало одужио и да је са нестрпљењем дочекала повратак у планиране токове.

- Издржала сам, као и сви, изолацију у којој се нисам угојила и нема шта много да се исправља, у доброј сам форми и спремам се за државно првенство.

Европско првенство за које је остварила норму, уместо на јесен, биће одржано догодине, али то Милици не представља проблем.

- Све се померило за годину дана. Међутим, мени се нигде не жури. Истина је, надала сам се финалу, али оно неће нигде побећи. Битно је да смо сви здрави. Вероватно ће бити потребна нова норма за Европско првенство, али о томе не размишљам. Желим да скачем на нивоу личног рекорда, као што се од мене очекује, и да напредујем сваке сезоне из године у годину - закључила је Гардашевићева.

МИЛИНКОВ: ВРЕМЕ РАДИ ЗА МИЛИЦУ

МИЛИЦА Гардашевић је и у изолацији тренирала по упуствима свог тренера Марка Милинкова.

- Сналазили смо се за рад у кућним условима, јер је ванредно стање уведено управо када смо почели припреме за летњи део сезоне. Време смо искористили да се ураде неке ствари које раније нисмо стигли, а извесно је да ће сезона сасвим другачије изгледати. Сматрам да све ово неће утицати на Милицу и млађе такмичаре јер имају времена, пред њима је каријера - каже млади стручњак Милинков.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације