Рамазанска трка: Бибић победио и оборио рекорд

Бета

03. 06. 2020. у 22:54

Рамазанска трка: Бибић победио и оборио рекорд

Елзан Бибић

Задовољан сам што сам после дуже паузе због пандемије корона вируса пред својом публиком истрчао рекорд стазе и једну од мојих најбољих трка на 3.000 метара на отвореном - рекао је Бибић
Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић победио је данас на међународној 21. Рамазанској трци у Новом Пазару, пошто је 3.000 метара прешао за седам минута и 55,62 секунди, што је на тој деоници најбоље време на свету у 2020. години.

- Задовољан сам што сам после дуже паузе због пандемије корона вируса пред својом публиком истрчао рекорд стазе и једну од мојих најбољих трка на 3.000 метара на отвореном - рекао је Бибић после пете победе на Рамазанској трци.

После двадесетједногодишњег Новопазарца у циљ је ушао Мађар Иштван Палковиц са осам минута и 7,14 секунди, а трећи у конкуренцији 13 средњепругаша био је Милош Малешевић из Индјије са осам минута и 24,8 секунди.

Трку 10 пионирки из Новог Пазара, Рашке и Ћуприје на 1.000 метара добила је домаћа представница Саима Мурић временом од два минута и 51,51 секунди, чиме је лични рекорд поправила за 4,95 секунди.

Друго и треће место освојиле су њене клупске колегинице Мејра Мехмедовић са три минута и 5,16 секунди и Ленка Николић са три минута и седам секунди.

Пазарац Џемал Хасановић са два минута и 10,10 секунди био је најбржи на 800 метара од седморице пионира из Новог Пазара и Рашке, испред клупског колеге Кабира Зиљкића са два минута и 10,52 секунди и трећепласираног Рашчанина Константина Ристовића са два минута и 12,70 секунди.

Код атлетских школа на 400 метара тријумфе су забележили Аиша Тахировић у женској и Каид Коца у мушкој конкуренцији.

Град Нови Пазар био је покровитељ 21. Рамазанске трке, коју су организовали пазарски Спортски савез, Спортско-сајамска установа Пендик и Атлетски клуб Нови Пазар.

- Задовољство је бити домаћин прве атлетске манифестације у овом делу Европе после пандемије, коју је са трибина пратило скоро хиљаду људи - казао је директор новопазарског Спортског савеза Емир Мехмедовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације