Стефана Вељковић о снази Србије: Знамо да смо моћне

Ми. РОГАЧ

четвртак, 04. 06. 2020. у 08:12

Стефана Вељковић о снази Србије: Знамо да смо моћне
Имамо тај осећај у себи, мада је све помало чудно после короне, каже Стефана Вељковић српска одбојкашица

СРПСКИМ одбојкашицама се у очима види колико су моћне када изађу на терен. Изјава једне бугарске репрезентативке веома добро је описала тим који је актуелни светски и европски првак и олимпијски вицешампион. Тачност те констатације потврдила је и средњи блокер Стефана Вељковић (30), већ годинама један од водећих стубова Терзићеве експедиције.

- Осећамо колико смо јаке, нема ту много приче, то се просто види - признаје Вељковићева. - Имамо у себи тај осећај да смо моћне и све док је тако биће добро. Не оптерећујемо се улогом фаворита. Ја сам генерално "оперисана" од притиска, тога код мене нема никад. Увек сам у неком свом филму.

Одбојкашице су се окупиле ове недеље и радиће заједно све до краја јуна. Али, овог пута не спремају тактику за велика такмичења, већ су посвећене повратку у форму после дуге паузе. Стефана је постепено кренула са радом, па је тренирала само у теретани.

- Мени је драго што видим саиграчице, али некако после свега са короном, изгубила се еуфорија, каква је иначе кад се окупи репрезентација. Све је чудно, али битно је да смо код куће.

Дуго је Стефана чекала да се врати у Србију из Италије, која је била једно од највећих европских жаришта. Ипак, имала је срећу да је уз њу све време био дечко, српски репрезентативац Лисинац.

- Сигурно смо бар 40 дана били затворени 24 сата дневно. Било ми је у почетку баш занимљиво јер сам први пут могла стално да будем са Срећком. Генерална проба заједничког живота је успела - насмејала се док је причала о тешкој теми. - После је већ почела да ме хвата криза јер се одужило. Много ми је помогло што је он са мном, јер је могао да ме смири у тим ситуацијама. Срећа па смо имали и двориште у том комплексу у Тренту, па је то била нека олакшавајућа околност.

Тренирање у кућним условима није могло да замени салу, лопту и рад у групи.

- У суштини немаш мотив да радиш, јер немаш појма за шта уопште радиш. С једне стране, пауза је пријала, јер док не станеш, не знаш колико си заправо уморан. Онда смо мало радуцкали, али стање није нимало наивно. То се види сад кад смо кренули са озбиљним радом... Најбитније је да физички ојачамо, да будемо спремни за наредну клупску сезону, а онда ће све већ доћи на своје место. После клупских обавеза, чекају нас битна такмичења у 2021. години и морамо да будемо спремне, да би прошло све како треба - закључила је Стефана.

НАДАМ СЕ ДА ЋЕ БИТИ ИГАРА

ПОМЕРАЊЕ Олимпијских игара за наредну годину Стефана не види као проблем за ову генерацију.

- Ја се само надам да ће се стварно одржати следећег лета, јер је све у вези с тим потпуно неизвесно. Што се нашег тима тиче, неће нам сметати што се игра годину касније, јер смо веома искусне. Екипа је сазрела и има велику одговорност.