Дилајн Вајт: Тајсон би могао да умре у рингу, не гурајмо бокс више у блато

Новости онлине

уторак, 02. 06. 2020. у 08:52

Дилајн Вајт: Тајсон би могао да умре у рингу, не гурајмо бокс више у блато

Мајк Тајсон фото: ЕПА

Тајсонова борба са Фуријем је нешто што нема смисла и не би требало охрабривати на ту тему, рекао је Британац

Све се више прича о повратку чувеног, али данас већ доста старог, Мајка Тајсона у ринг. Чак се помиње и име ривала, па би то могао бити 20 година млађи Тајсон Фури... Међутим, има и оних који се противе овој идеји јер би неко могао да страда.

Британски боксер Дилајн Вајт не одобрава ову идеју и моли да се бокс више не гура у црне, тешке приче.


“То је блесава ствар. Мајк Тајсон би могао да умре у рингу. Говори се о борби 31-годишњака и 53-годишњака, а по мени то је нешто што нема смисла и не би требало охрабривати на ту тему”, изјавио је британски боксер за “Ток спорт” и наставио.Шта би се догодило ако би Мајкумро у рингу? Већ смо бацили много блата на овај спорт, више нам не треба. У реду је гледати како неко направи неколико минута на Инстаграму, али повратак и борба од 12 рунди мало је другачија. У том добу ум вам говори једно, а тело друго. Ви сте легенда, жива легенда и нека тако остане.

Светан је Вајт, са своје 32 године и на крају каријере, да није лако судити о нечијим одлукама кад не знамо финансијску ситуацију у којој неко живи.


Не знамо како Тајсон живи, шта је све радио у прошлости и шта ради данас. Можда саможели да се тестира... Али постоји много других, лакших, начина од повратка и борбе самладим људима који су пуни снаге и физички максимално спремни. Могло би да има велику цену и то је моја највећа сумња”, закључио је Британац.


Са друге стране предцедник БВЦ Маурицио Сулаиман врло се радује евентуалном сусрету у рингу Тајсона и Фурија. Наравно, атрактивност и зарада су на првом месту.