Директор Реноа размишља о ангажовању Алонса

Бета

недеља, 31. 05. 2020. у 22:12

Директор Реноа размишља о ангажовању Алонса
Директор Реноа Сирил Абитебул рекао је да разматра могућност да ангажује двоструког светског шампиона Формуле 1 Ферананда Алонса, пошто Данијел Рикардо прелази у Мекларен

Директор Реноа Сирил Абитебул рекао је да разматра могућност да ангажује двоструког светског шампиона Формуле 1 Ферананда Алонса, пошто Данијел Рикардо прелази у Мекларен. Алонсоје у два наврата возио за Рено, са којим је 2005. и 2006. године освојио шампионске титуле.

Шпански возач се повукао 2018. године, када је био члан Мекларена, а Абитебул је признао да је 39-годишњи Алонсо једна од опција.

"Има много сјајних возача који ће следеће године бити слободни. Један кога сте поменули (Алоно) је једна од опција. Има и других возача. Требаће нам времена да размислимо. То је изузетно важна одлука и нећемо улазити у динамику Ферарија или Мекларена, који ће имати своје разлоге да раније објаве ко ће возити за њих 2021. године", рекао је Абитебул за радио Монтекарло, пренео је Еуроспорт.

Сезона у Формули 1 требало је да почне 15. марта у Аустралији, али није почела због пандемије корона вируса. Бројне трке су отказане или одложене, а у управи такмичења надају се да би сезона могла да почне у јулу.

"Одлука о возачу у сезони која још није почела, нама се чини чудна. Избор возача је последњи делић слагалице у реконструкцији и због тога је важно да имамо довољно времена и да добро урадимо ствари", навео је Абитебул.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације