Суботић после годину дана напустио Солнок: Вратио бих се у Србију

С. Крстовић

31. 05. 2020. у 10:12

Суботић после годину дана напустио Солнок: Вратио бих се у Србију

Гаврил Суботић Фото: Н. Параушић

Корона је све пореметила. Није искључено да опет заиграм у нашој Суперлиги - рекао је Гаврил

ГАВРИЛ Суботић је један од бројних наших репрезентативаца који је због пандемиј вируса корона остао без клуба. Искусни ватерполиста прекјуче се селио из Солнока у Београд, пошто екипа коју са клупе предводи Живко Гоцић није са њим продужила сарадњу. Некадашња звезда Партизана се нада да ће овог лета пронаћи нову средину, а не искључује могућност да заигра за неки од српских тимова.


- Корона је све пореметила. Сезона је прекинута, а како сам имао једногодишњи уговор са Солноком нисам био толико изненађен што нису исказали жељу да ме задрже. Нормално није пријатно... Видим да има доста добрих играча на тржишту, што говори да ће се тешко наћи прави клуб. С друге стране, играчи могу да се врате кући, да се направи домаћа база. Ако се стекну услови за то, ја бих се радо вратио у Србију - истиче Суботић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Прекида се шампионат: ВСС повукао потез као и већина наших спортских организација


За играче је добро што је репрезентација почела са радом. Прве недеље нису осетили воду, од понедељка требало би да вежбају и у базену.


- Прве недеље смо тренирали једном дневно. Вежбали смо у теретани и играли фудбал или кошарку. Осетила се двомесечна пауза, али ово што је замислио селектор Дејан Савић је одличан план, који ће помоћи ирачима да се постепено враћају у форму. Ништа није нагло почео, нема нежељених ефеката - каже Суботић.


Гаврил истиче да у базен није скочио од 18. марта, тако да не зна како ће се понашати у води.


- Чуо сам се са мојим другарима из Радничког, који вежбају у базену, признали су ми да им је било јако тешко, да им је први скок био веома необичан. Надам се да ћемо за пар недеља вратити осећај за воду и да ћемо достићи жељени ниво форме.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Лазић из Солнока прешао у Брешу


Сјајни стрелац се слаже са селектором Савићем да је необично тренирати у години у којој нема такмичења.


- С друге стране имате доста простора за рад на себи. Мени у сваком случају рад у репрезентацији увек прија - подвлачи Суботић.


НИЈЕ СВЕ ТАКО ЦРНО

СУБОТИЋ истиче да се не боји за своју егзистенцију...

- Први пут се са овим суочавам и тешко је било шта рећи. Још ме није позвао ниједан клуб из иностранства. Незгодно јесте, али видим да поједини добри клубови ангажују играче тако да није све црно. Можда се на крају све отвори. Тренутно смо сви збуњени, не знамо шта да очекујемо. Ваљда ће се стабилизовати колико-толико, како би што већи број играча пронашао нове клубове - истиче Суботић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације