Подвиг одбојкашица Београда: Деценија до елите

Ми. Рогач

31. 05. 2020. у 11:11

Подвиг одбојкашица Београда: Деценија до елите

Одбојкашице Београда Фото: ОК Београд

Дугачко путовање је било изузетно узбудљиво, али нимало једноставно. Поносна сам на све што смо постигли - рекла је Исидора Бербатовић

КОРАК по корак, годину по годину, Одбојкашки клуб Београд прешао је пут од Регионалне лиге до најјачег клупског такмичења у Србији. У фебруару 2020. прославио је 10. рођендан и то са звањем суперлигаша. За деценију постојања постали су познати по одличном раду са млађим категоријама, за које је претходних неколико година као по правилу резервисано победничко постоље.


- Веома успешне млађе селекције и изузетна посвећеност тренера су сегменти који издвајају клуб од осталих - каже средњи блокер Исидора Бербатовић, једина сениорска играчица која је у дресу Београда прешла све нивое игрице. - Девојчице пионирског, кадетског и јуниорског узраста су део првог тима. Оне нас свакодневно мотивишу и не допуштају да се опустимо. Посвећене су, вредне, показују огромну жељу и подстичу нас старије да будемо боље.


Сезона 2019/20. била је за Београд дебитантска у друштву Црвене звезде, Визуре, Железничара... Пред прекид такмичења због вируса корона били су на деветој позицији, а отказивање наставка омогућило им је да избегну бараж и сачувају статус у елити.


- Пресрећни смо што смо добили шансу да се поново опробамо у најбољем друштву. Прва сезона је била велики залогај за наш веома млад тим. Покушаћемо наредне сезоне да се покажемо у још бољем светлу.


Клуб је 2010. почео да гради темеље у школама одбојке, да би 2013. доласком на сениорску клупу Драгољуба Јанића прешао на професионалан ниво. Касније су истим стопама наставили Александар Миловић и Дејан Крповић, који тренутно са успехом воде све селекције.


- Дугачко путовање је било изузетно узбудљиво, али нимало једноставно. Поносна сам на све што смо постигли - закључила је Бербатовићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације