Бивши атлетичар са Јамајке, најбржи човек на свету, Усеин Болт анализирао је ситуацију узроковану вирусом корона и могућност за иновације у његовом вољеном спорту. Светски рекордер на 100 и 200 метара у разговору за италијански лист „Газета дело спорт“ критиковао је свог претходника, легенду спринта Карла Луиса који је недавно рекао да у атлетици није све у реду.

"Никада нећу постати бивши спортиста који се жали на све у поређењу са прошлошћу. Све дисциплине морају да се развијају у складу са својим временом и прилагођавају се потребама спортиста, гледалаца и медија. Спортисти такође морају да се развијају у складу са временом у ком се такмиче“, рекао је Болт.

По мишљењу Јамајчанина потреба за новим форматима који ће оживети атлетику је неминовност.  

"Учествовао сам у Аустралији пре неколико година и то је био нови начин да се наша дисциплина прослави кроз тимске тестове. Сви учесници су рекли да је тимски рад био најзабавнији догађај у ком су учествовали. Атлетика је и даље индивидуалан спорт, али идеја о тимском такмичењу у оквиру ње мора да се развија"

Болт је чуо гласине о његовом повратку на стазу у Токију, на Олимпијским играма, па је имао потребу и да исте утиша:

„Никада нисам размишљао о повратку 2020. године, а немам ни намеру да се такмичим 2021. Уживам у својој пензији“.

„Муња“ је рекао и каква је тренутна ситуацију на Јамајци, због пандемије вируса корона:

"У поређењу са другим земљама, ситуација је мање драматична. Имамо 550 заражених и девет преминулих од вируса Ковид19. Као и свакој тако штети и нашој економији јер туризма нема, школе су затворене, сви догађаји отказани...  Препоручио бих људима са Јамајке да се придржавају владиних правила, смерница и предлога".

Болт је уверен да ће се спортисти из ове ситуације вратити јачи, али у 2021.

 "Ми ћемо много трпети. У атлетици неће бити много такмичења јер нека врло важна су отказане. Многи спортисти већ размишљају о 2021. години, да изађу из овог неоштећени и онда да дају најбоље од себе следеће године", оптимиста је најбржи човек на свету.