Челници ССС посетили Горњи Милановац: Опрема за најмлађе спортисте

Н. И.

петак, 29. 05. 2020. у 15:05

Челници ССС посетили Горњи Милановац: Опрема за најмлађе спортисте

Фото: ССС

Желим да им се захвалим на опреми коју су донели за наше малишане, прелеп гест, помагање млађим селекцијама клубова и рекреативним спортистима је примаран циљ - каже Ковачевић

Горњи Милановац је општина која броји преко 50.000 становника, има 53 спортска објекта - стадионе, спортске хале, базене, терене за фудбал, одбојку, куглане, стрељане и објекте за друге спортове, дуже време има непотпуно решен проблем питања територијалног спортског савеза.


Председника Спортског савеза Србије Давора Штефанека, генералног секретара Горана Маринковића и правног саветника Ненада Ђурђевића угостио је председник општине Дејан Ковачевић. Први човек Горњег Милановца упознао је представнике ССС са тренутним стањем спорта ове општине и истакао да му је веома драго да постоји енергија и жеља да се овај проблем реши у што краћем року, те ће се још већим интензитетом радити на развоју пре свега школског и рекреативног спорта. На овом веома конструктивном састанку договорени су поступци које треба предузети. Први човек Спортског савеза Србије Давор Штефанек закључио је да је најмасовнија спортска организација у Србији увек ту да помогне и заједнички реши спортске проблеме на локалу и пружа подршку и помоћ где год да је она потребна.


Приликом посете Горњем Милановцу, представници Спортског савеза Србије заједно са председником општине обишли су Спортску халу "Бреза". Сама хала је реновирана, а уз њу изграђене су и додатне просторије - нове свлачионице, теретана, као и сала за борилачке спортове, радови се приводе крају, те ће становници ове општине ускоро моћи да уживају у одличним условима за бављење спортом и рекреацијом.


Председник ССС Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић поделили су 9 комплета опреме и пакете лопти младим кошаркашима, рукометашима и фудбалерима.


Том приликом председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић:


- Након данашње посете делегације Спортског савеза Србије можемо закључити да постоји обострана жеља да се поново активира спортски савез Горњег Милановца, што ћемо заједнички у наредним данима и урадити. Желим да им се захвалим на опреми коју су донели за наше малишане, прелеп гест, помагање млађим селекцијама клубова и рекреативним спортистима је примаран циљ како локалне самоуправе тако и Спортског савеза Србије - рекао је Ковачевић.


Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек захвалио се председнику општине на пријему:


- Имали смо један изванредан састанак. Битна је добра воља, која постоји на обе обе стране и мислим да ће након поновног активирања Спортског савеза Горњег Милановца, спорт ове општине бити на још већем нивоу. Овом приликом поделили смо спортску опрему за најмлађе спортисте, као и лопте, па се надамо да ће овај вид пажње помоћи да се настави још бољи рад на тренинзима малишана после паузе због епидемије - рекао је Штефанек.