Спорт се враћа у живот: Спортски савез Србије почиње са редовним активностима после пандемије вируса корона

Н.И.

уторак, 26. 05. 2020. у 21:43

Спорт се враћа у живот: Спортски савез Србије почиње са редовним активностима после пандемије вируса корона
Председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић су данас имали сусрете са представницима спортских савеза Сомбора и Вршца

Пандемија вируса корона је изгледа иза нас и живот се враћа у нормалу. Уз мере опреза и поштовање препорука и спорт се враћа одређеним активностима. Спортски савез Србије, наша најмасовнија спортска организација почела је са својим редовним активностима,а председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић су данас имали сусрете са представницима спортских савеза Сомбора и Вршца.

- Ванредно стање је сваки зауставило скоро свако сегмент рада и нажалост унело одређене промене у наше животе. Драго ми је да се ситуација из дана у дан побољшава и да смо сада у ситуацији да планирамо активности Спортског савеза Србије за наредни период. Наравно да на уму имамо све препоруке Владе републике Србије, али морам Вам признати, недостају нам наше акције и једва чекамо да спроведемо пројекте који су били планирани за ову годину. Најважније је да се опорављамо сви заједно, а најмањи проблем ће бити то што су термини промењени, јер ништа не може да се пореди са здрављем људи - каже је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Спортски савез Србије се враћа редовним активностима.

- Наставићемо да обилазимо градове и општине, имамо и одређени број где ћемо се упустити у решавање проблема који су се појавили, па ћемо корак по корак да радимо и на томе - додао је генерални секретар Горан Маринковић.

Челници Спортског савеза Србије ће бити у редовној комуникацији са савезима широм земље.

- У току следеће недеље организоваћемо мање дискусије са представницима спортских савеза како бисмо указали на најчешћа питања и решили дилеме у функционисању савеза. У овој мини едукацији помоћи ће нам и наш правни саветник професор Ненад Ђурђевић. Не желимо да "прескочимо" градове у којима смо планирали пролећне сајмове. Одржали смо састанке са представницима Спортског савеза Сомбора и Спортског савеза Вршца како бисмо осмислили начин презентације спортова у овим градовима. У првој половини јуна месеца посетићемо их и надамо се да ће модификовани Мали сајам спорта бити успешно спроведен. Едукација за тренере која је наишла на позитиван одзив у 2019. години биће спроведена крајем јуна и тако ћемо повећати број стручњака. Сеоске игре Спортског савеза Србије организоваћемо током јула и августа месеца у 10 општина. Биће ово још активније лето од претходног - нагласио је Маринковић.