НАЈГОРЕ је седети код куће и не радити ништа. А ватерполисти нису навикли на дугу паузу. Зато "делфинима" пријају припреме у дворани и теретани Завода за спорт и омладину на Кошутњаку. Срећни су што се заједно, што могу да подрже једни друге и да се на сувом психички припреме и за рад у базену.

- Ово је нешто с чим се ватерполисти први пут сусрећу. Они 60, 70 дана нису ушли у базен и то је озбиљан проблем. Али, први пут ће да осете колико је битан континуитет у базену, а у почетку ће мислити као да се нису бавили овим спортом. С друге стране како будемо полако улазили у одређену физичку форму почећемо да радимо са лоптом. Тада ћемо наставити онако како смо радили свих ових година. Сигурно ћемо временом одиграти неку тренинг-утакмицу, а од мера зависи да ли ће моћи да дође и публика - истиче Савић.

Трофејни тренер не верује да ће успети да испуне план, који је написан за девет недеља.

- Већ смо сада приступили озбиљној импровизацији, јер поједини репрезентативци морају да се јаве својим клубовима до 15. јуна, тако да ћемо без њих шесторице, седморице наставити да радимо. Засада је најбитније да смо заједно - истиче селектор Дејан Савић.

Сви су фокусирани на заједништво, које је одувек снага наше селекције. Све остало је ново и за играче и за тренере.

- Приступићемо нечему што раније нисмо радили, јер нема такмичења. Најтеже је радити када не постоји циљ, тако да се смањује и мотив. Сигурно је да ћемо направити да сваки тренинг буде другачији, са дневном дозом циљева. Ако треба играћемо три на три на мале голиће - каже Савић.

СВИ СУ ПОГОЂЕНИ

- ЗБОГ кризе изазване пандемијом нису само репрезентативци остали без клубова, већ и остали играчи, али и тренери. Ова ситуација је пореметила свакодневницу и најбитније је прилагођавање. Свака ситуација мора да се реши, али једноставно ово нам је једна непознаница, тако да мора да прође и мало времена да бисмо се стабилизовали, видели шта даље - примећује Савић.