Слободан Никић преломио и рекао да је дошао крај једне фантастичне каријере. Српски ватерполиста је скинуо капицу и заувек изашао из базена у 37. години, али се није опростио од спорта у коме је као играч постигао све што се постићи може: Бобан креће у ново поглавље живота као тренер млађих категорија мађарског Ференцвароша.

Сјајни центар Србије је, уз свог кума и саборца Живка Гоцића, најтрофејнији наш ватерполиста у историји. Са националним тимом освојио је чак 29 медаља, а од тога има гомилу злата: једно са ОИ у Рију, три са светских и четири са европских првенстава, док је девет пута био освајач Светске лиге.

Никић је каријеру почео у Партизану, преселио се у Ниш, па у црногорски Јадран, да би се у иностранство отиснуо преко Олимпијакоса, до Про Река, Камољија, Галатасараја, ОСЦ-а, Ференцвароша и Вашаша.

Последњу сезону провео је у Вашашу, а две пре тога у Ференцварошу где се враћа са радном књижицом на место тренера.

Поред тога што је ватерполиста за вечно памћење, Слободан Никић је човек за пример кога слава никада није пољуљала, а успеси га нису неприродно одвојили од тла.

Сву срећу у даљој каријери Бобану су пожелели српски кошаркаш Немања Бјелица и његова супруга Миријана, који са породицом Никић гаје лепо пријатељство још из Истанбула када је један играо ватерполо за Галатасарај, а други кошарку за Фенербахче.
Фото: Интаграм
Фото: Инстаграм