Лисинац тврди да одбојкаши нису толико ризични: Остао је горак укус, али је здравље најважније

С. Крстовић

недеља, 24. 05. 2020. у 20:54

Лисинац тврди да одбојкаши нису толико ризични: Остао је горак укус, али је здравље најважније

Срећко Лисинац Фото: Н. Параушић

Италијански лекари вероватно то мисле због контакта са лоптом у блоку - прича Срећко и додаје да су играчи добили прилику да одморе и залече повреде

НИЈЕДАН спортиста није навикао на дуг одмор, па ни одбојкаши. Срећко Лисинац каже да ових дана, осим што тренира онлајн са селектором Слободаном Ковачем, иде и на терапије како би залечио повреде.


- У Београду идем на терапије како бих се опоравио од ситних повреда, које вучемо сви ми. Верујем да то раде и остали, уосталом, Атанасијевић је недавно у Перуђи имао лакшу хируршку интервенцију на колену - каже Лисинац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:“Покажи српско срце”: Катарина Лазовић за “Новости” о првој иностраној сезони, Пољској, посебном амбијенту, кувању...


Блокер "орлова" је у Тренту био сведок патње Италијана за време пандемије. Признаје да је једва чекао да се врати кући.


- Преживео сам исто што и други. Били смо у изолацији, затворени у становима, у којима смо тренирали. Када се указала прилика, вратио сам се. Опоравио сам се психички, док нам је физички потребно још мало да се вратимо у стање да можемо да тренирамо - примећује Лисинац.


Због вируса корона прекинута је и одбојкашка сезона...


- Таман када је требало да почне оно најлепше, плеј-оф италијанског првенства и четвртфинале Лиге шампиона, све је стало. Остао је горак укус, али најбитније је здравље, јер биће још такмичења - подвлачи Лисинац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:Терзићев сарадник преузео Железничар: Ковачевић уз Лајковчанке


Селектор "орлова" Ковач води онлајн тренинге са репрезентативцима.


- То су уводни тренинзи, више истезања и вежбе које штите од повреда. Када уђемо у халу, вероватно ћемо имати компликованије вежбе, али сигуран сам да ћемо се две недеље припремати за виши ниво и рад са лоптом - каже Лисинац.


На опаску да су италијански доктори сврстали одбојку у најризичније спортове, Лисинац примећује:


- Вероватно су мислили да, због контакта у блоку, више играча може да дотакне лопту у једном поену. Мада не видим зашто смо ризичнији и од ватерпола, где има доста контакта. Нисам доктор, али ми то није јасно.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Колаковић на клупи Варте


Лисинац подсећа да ће одбојкашима бити потребно мало дуже времена да се врате у форму, јер је технички спорт и ваља "надградити елементе". Признаје да је данас и тешко нешто планирати.


- Због тога се не зна ништа конкретно. Када ће почети првенство, припреме. Сви су у неком ишчекивању, шта је следећи корак, да ли ће вирус да се повуче, да ли ће да се пронађе вакцина. Зато се одуговлачи са одлукама, јер сви планови су или-или - истиче Лисинац.


НАЈЛЕПШЕ СА ПОДРАШЧАНИНОМ

ЛИСИНАЦ ће и наредне сезоне играти у Трентину, где ће му од ове сезоне друштво правити Марко Подрашчанин.

- У суштини, никад се не зна. Али засад је све како треба, људи из клуба су позитивни за следећу сезону, имају планове, само да крене. Отишао је Ковачевић, али је дошао Подрашчанин. А са Марком је лепо играти макар једном у каријери и у клубу, а не само у репрезентацији.