Рукометни ререзентативац Северне Македоније Филип Талески (24) наредну сезону ће играти за Вардар из Скопља, објавили су данас локални медији.Да је један од најталентованијих младих македонских играча потпсао једногодишњи уговор за портал "Гол" (гол.мк) потврдио је нови први човек скопског тима Михајло Михајловски.

Талески је последњу сезону провео у немачком тиму Балинген, након ;две године у Рајн некар левену. Поникао је у скопском Металургу, где је за сениорски тим играо од 2014. до 2017. За репрезентацију Северне Македоније је одиграо 26 утакмица и постигао 65 голова.

- Част је и задовољство да се игра у Вардару. После разоговра са Михајном Михајловским брзо смо се договорили око мог доласка - рекао је Талески за македоснки портал Спорт (спорт1.мк).

Филип Талески је ново летне појачање појачање Вардара, после француског голмана Риобина Кантегрела, а уговор са македонским шампионом су претходних дана продужили првотимци Стојанче Стоилов, Тимур Дибиров, Кристијан Дисингер, Иван Чупић и Глеб Калараш.