Српски стрелци су се, после дуге паузе због ванредног стања, вратили на стрелишта, саопштио је данас Стрељачки савез Србије.

На објектима за малокалибарско оружје - на београдској Царевој ћуприји, у Новом Саду и Крагујевцу почели су да раде репрезентативци и остали стрелци. Постепено се отварају и стрељане за ваздушно оружје, навео је ШС.

Данас пре подне, на 50-метарском стрелишту радили су репрезентативци Андреа Арсовић и Миленко Себић, заједно са неколико младих такмичарки "Полицајца".

На 25-метарском стрелишту за спорт пиштољ вежбале су Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић.

- Сви смо протеклих месеци радили у кућним условима, али ништа не може да замени тренинг на стрелишту. Једва сам дочекала да се вратим - рекла је Андреа Арсовић.

Сва сениорска међународна стрељачка такмичења планирана за ово лето су отказана због пандемије корона вируса.

- Неће бити изазова на међународној сцени, али Стрељачки савез Србије је, у складу са новонасталим околностима, променио календар, па су домаћа такмичења планирана за април, мај и јун, померена за период од средине јуна до краја августа - рекао је шеф стручног штаба репрезентације и селектор за пушку Драган Доневић.

- Као што је познато, планирано је да сезона почне средином јуна првим колом Купа Србије - додао је он.

Српски стрелци су до сада изборили шест квота за Олимпијске игре у Токију: Зорана Аруновић, Дамир Микец, Јасмина Миловановић (сви пиштољ), Милутин Стефановић, Сања Вукашиновић и Андреа Арсовић (пушка).

Последње надметање за олимпијске визе је требало да буде Европски квалификациони турнир у Плзењу. Тај турнир је, наравно, отказан, а још није донета одлука на којим такмичењима ће бити расподељене преостале квоте.