Бугарски боксер Кубрат Пулев изјавио је данас да се неће повући из меча у тешкој категорији са Ентонијем Џошуом и упузорио га је да се бори или преда титуле.

- Не могу да разумем зашто и даље одлажемо уместо да утврдимо датум и пређемо на посао. Што је доста, доста је. Не могу да дочекам да победим у овој борби - пренели су британски медији речи Кубрата Пулева.

Пулев је обавезан изазивач за Џошуину ИБФ титулу, али је одложен меч заказан за 20. јун на стадиону Тотенхема у Лондону.

То је навело на приче да ли ће Пулев бити плаћен да одступи како би се Џошуа борио са Тајсоном Фјуријем за сва четири појаса у тешкој категорији.

- Видим како се људи плаше од мене и покушавају да се суоче са неким другим пре мене. Тако не би требало да се понаша прави светски шампион - казао је Пулев.

Он је требало да се суочи са Џошуом још 2017. године, али се повукао због повреде.

Био је у обавези да га изазове када је Џошуа изгубио од Ендија Руиса у јуну 2019. године.

Џошуа држи ИБФ, WБА и WБО појасеве и говорио је о својој жељи да се бори са WБЦ шампионом Фјуријем, који би требало да се суочи са Донтејом Валдером по трећи пут када се бокс врати након пандемије корона вируса.

Медији су пренели да ни Пулев ни Вајлдер не би прихватили новац за одустајање.

- Учинио сам то једном када нисам морао да би се Џошуа други пут борио са Руисом. Све је било против правила ИБФ, али сам направио компромис. Прошла је година и они још имају разлога да одлажу, а не да се боре против мене. Постоје две опције. Можеш да се бориш или да предаш титуле - истакао је Пулев.

Још је непознато када и где ће се борити Пулев и Џошуа. Једна од опција је и Амфитеатар у Пули.

Пулев је једини пораз у каријери доживео 2014. године, када изгубио од Владимира Кличка у Хамбургу у петој рунди нокаутом.

Његов рекод је 28 победа из 29 мечева, док Џошуа има 23 тријумфа из 24 борбе.