МНОГОБРОЈНИ светски медији увелико најављују борбу у хуманитарне сврхе двојице боксерских професионалних шампиона, легендарних Мајка Тајсона (53) и Евандера Холифилда (57). Ни они, иако су увелико у шестој деценији, немају ништа против да уђу у ринг и трећи пут.


- Немамо још чврст договор, али идемо ка томе. Новац није главни мотив мог повратка. Желим да помогнем деци са својом фондацијом. Желим да им покажем да ако се брину о свом телу у младости, ако не стекну лоше навике, кад остаре неће морати да брину о томе каква ће особа постати или да ли ће им неко помоћи - рекао је Холифилд у разговору за The 3 point Conversation.


Мада још ништа није сигурно, на интернету се већ појавила најава њихове борбе, односно рекламни плакат на којем пише да ће се легенде, наводно, сударити 11. јула у Саудијској Арабији, у граду Дираји, у којем су се прошле јесени борили Ентони Џошуа и Енди Руиз.


- Његови људи разговарају с мојим људима, па иако још нисмо дошли до чврстог договора, ради се на томе. А, људи су почели да причају и сабрали су два и два и закључили да се сигурно враћамо због међусобне борбе. Али, чињеница је да ја не бих имао ништа против - истакао је Холифилд.


Обе досадашње борбе припале су Евандеру Холифиелду, који је 1996. прво одузео Тајсону титулу у тешкој категорији техничким нокаутом у 11. рунди. Годину дана касније одбранио је појас, пошто је Гвоздени Мајк дисквалификован због тога што је у трећој рунди противнику одгризао комадић ува.