Такмичење у Наскар шампионату наставља се вечерас трком на Дарлингтону после два месеца паузе због пандемије корона вируса.

Први пут у 72-годишњој историји НАСЦАР-а трка ће бити одржана без публике. Трка је названа "Прави хероји 400", како би се одало признање здравственим радницима.

Губитак средстава од продаје улазница биће тешко надокнадити, а Наскарсе суочавао са финансијским колапсом у случају потпуног прекида такмичења. Трке ће се преносити на националној телевизији, што ће донекле ублажити тешкоће и организаторима и гледаоцима.

Како је планирано, биће одржано седам трка за 11 дана, а укупно 20 до 21. јула.

Како би се спречило ширење корона вируса, свака екипа ће имати максимално 16 чланова и сви ће морати да се придржавају смерница надлежних. На стази Дарлингтон биће укупно 900 људи који раде у екипама, одржавању и организацији, што је много мање од 2.000 људи, колико их има у нормалној ситуацији.

Сви запослени у Наскар и чланови екипа морају да носе заштитне маске и биће често прегледани, али неће бити тестирани на корона вирус, пошто челници такмичења желе да се тестови сачувају за оне којима је то потребније.

Председник Наскара Стив Филипс обећао је "најбоље трке и тркачко искуство сваки пут када се изађе на стазу".

Стаза Дарлингтон изабрана је као најбезбедније место за почетак сезоне и ту ће се одржати три трке у четири дана.