Алексић: Само да се Игре одрже

С. Крстовић

15. 05. 2020. у 08:12

Алексић: Само да се Игре одрже

Милан Алексић Фото: Н. Параушић

Нама одлагање теже пада сада када се приближавамо крају каријере, а не зениту. Али видећемо како ће се ко снаћи - прича Милан

МИЛАН Алексић сматра да је и даље тешко правити дугорочне планове. Трофејни ватерполиста истиче да је због пандемије короне и даље све неизвесно. Ипак, нада се да ће нова сезона почети на време и да ће се Олимпијске игре у Токију, ипак, одржати у новом термину, од 24. јула до 9. августа 2021. године.


- Ником није пријатно када се сезона поништи. Некако нас је све то "исекло" за неколико дана. Припремамо се, одиграмо утакмицу и онда прекид због пандемије. Није лако, али како је криза захватила цео свет, онда је било и нормално да се Игре одложе. То је нешто на што није могло да се утиче, како другима, тако и нама. И преостаје вам само да тај период искористите најбоље за себе - прича бек "делфина".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Митровић остаје у Будимпешти


Алексић је имао одличну сезону у капици Барселонете. Срећом, ванредно стање га је затекло у Београду, где је дошао због репрезентације. Издржао је са породицом и обавезних 28 дана у карантину.


- Сигурно ми недостаје вода. Никад нисам имао оволику паузу. Видим да су дозвољени тренинзи у базену, надам се да ћемо ускоро кренути да вежбамо, да ће нешто бити организовано. Сигурно је да у Барселону нећу отићи пре јула-августа - подвлачи Алексић.


Трофејни "делфин" признаје да им је због пандемије много тога поремећено...


- Ми смо се за Олимпијске игре у Токију спремали чим су завршене Игре у Рију 2016. Нарочито, нама одлагање теже пада сада када се приближавамо крају каријере, а не зениту. Али видећемо како ће се ко снаћи и да ли ће се Игре уопште одржати. Извесно је само да ћемо ми бити старији за годину дана, а све остало је неизвесно и не зависи од нас. Зато и сматрам да је тешко планирати, јер много тога зависи од бројних фактора - наглашава Алексић.


Ипак, мотив је увек велики:


- Свако ко је имао привилегију да учествују на Олимпијским играма свестан је њиховог значаја. Сваки спортиста је мотивисан, инспирисан да пружи највише. Ипак, док је ситуација нејасна, тешко је изгурати своје циљеве.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Састанак ВСС и клубова: Сви желе наставак првенства


Један од великих проблема је и то што су многи играчи остали без клубова.


- Штета је што у Србији немамо услова да задржимо играче. Али, дуго година је тако, због чега не могу да се врате у земљу. Тешко ми је да причам о томе, лоше је када играчи остану без клуба. А када је оваква криза, сваки инострани клуб који више није финансијски јак, окреће се домаћим играчима. Ипак, надам се да ће пронаћи нове средине и да ће све бити у реду.


БАРСЕЛОНЕТА ПУН ПОГОДАК

НЕКАДАШЊИ ватерполиста Партизана је, после шест година проведених у мађарском Солноку, прошлог лета прешао у Барселонету.

- Било је изванредно. Клуб је организован на врхунском нивоу. Имали смо одличну сезону, освојили Куп Шпаније, били први у својој групи Лиге шампиона, где смо имали реалне шансе да урадимо нешто више и на финалном турниру. Имали смо одличну хемију и, ако останемо у овом саставу, можемо догодине да направимо нешто више - каже Алексић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације