Тужне вести стижу из Америке: Јовановић, бивши репрезентативац Србије извршио самоубиство

Novosti online

недеља, 10. 05. 2020. у 20:26

Тужне вести стижу из Америке: Јовановић, бивши репрезентативац Србије извршио самоубиство

Јовановић и Хејс Фото: EPA/JUSTIN LANE

Павле Јовановић одузео себи живот. Био је један од најбољих на свету у овом спорту, желео сам да будем баш као он - поручио је Меслер

Ужасне вести стижу из Америке. Некадашњи члан боб тима САД-а и репрезентације Србије Павле Јовановић је извршио самоубиство. Информацију је потврдио и његов некадашњи колега Стив Меслер.

- Пав, не могу да верујем да ово пишем о теби. Моја лична легенда, човек који је у овом спорту поставио стандарде посвећености, концентрације, труда и пажње детаљима је трагично одузео себи живот у 43. години. Не брини брате, постараћемо се да твоја сестра, брат и родитељи знају какав си био као човек и спортиста – написао је Меслер.

Меслер је бираним речима причао о Павлу.

- Био је један од најбољих у овом спорту на свету, желео сам да будем баш као он. Све смо радили заједно, од сушија у Калгарију, покера у Инсбруку, до етровитих тунела у Мериленду и много медаља са Светских првенстава и такмичења широм света. Заједно са остатком тима смо били незаустављиви. Када су га склонили из Олимпијског тима 2002. године, ја сам највише профитирао. Осећао сам велику кривицу док ми Пав није постао цимер и касније најбољи пријатељ. Ослободио ме кривице и чак се борио у тужби коју је добио како би очистио своје име, али је све то пребацио на себе.

Присетио се Игар 2006. године.

- Пав је би онајбољи колега ког сте могли да имате. Знао је да ваш успех значи и његов успех, то ме је научио. Научио ме је да бринем о својим колегама, сну, исхрани, терапији, радној етици у теретани и о себи. Научио ме је да је ментално здравље неопходно како у животу, тако и за успех спортиста и можда је то био кључ његовог пада. У овој ери друштвених мрежа је тешко показати свима колико напорно радите, људи то разумеју само када прођете циљ на дан трке. Павле је био краљ. Он је био стандард.

На крају је имао срцепарајућу поруку.

- Жалимо смрт другог Олимпијца у последње три године. Другог човека од нас шест који смо представљали земљу на Играма који нас је рано напустио. Брате, управо то је проблем – закључио је Меслер.

Јовановић је 2004. освојио бронзу са Американцима у Немачкој, био је део тима на Олимпијским играма у Торину 2006. године, а од 2011. године је почео да представља Србију.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације