МАЈК Тајсон, један од најбољих боксера свих времена је крајем прошлог месеца објавио да се враћа егзибиционим борбама после скоро 15 година професионалне пензије. Убрзо затим, исто је учинио један од његових највећих ривала - Евандер Холифилд, који ће у добротворне сврхе поново закорачити у ринг после осам година.

- Напорно тренирам, али моје тело још није спремно. Желео бих да поново уђем у ринг и мислим да ћу одбоксовати неколико егзибиција кад за то дође време како бих зарадио новац за помоћ бескућницима и онима који се боре са последицама дроге, попут мене - тим речима се обратио Тајсон пратиоцима на друштвеним мрежама, боксер чија је каријера испреплетана бројним интригама и контроверзама, борбом са наркотицима и алкохолом који су га у једном тренутку и довели на руб банкрота.

Када је у питању историја између ова два шампиона, она је и највећи разлог што су многи посумњали да би обострани повратак у ринг могао да значи и трећу епизоду њихових дуела. У првој је Холифилд поразио Тајсона и одузео му титулу светског шампиона у тешкој категорији. Али друга је надалеко познатија и контроверзнија, будући да је Тајсон дисквалификован у трећој рунди пошто је одгризао љутом ривалу део увета, а Холифилд је аутоматски одбранио титулу.