Теодора Симовић о одлагању ОИ: Пет месеци жестоког рада је бачено у воду због вируса корона

Бета

07. 05. 2020. у 08:31

Теодора Симовић о одлагању ОИ: Пет месеци жестоког рада је бачено у воду због вируса корона

Теодора Симовић Фото: Н. Параушић

У новембру сам почела припреме за текућу сезону, у којој су циљ били маратонске норме за Токио и Париз. Требало је током априла да истрчим и један престижни европски маратон, у Ротердаму или Бечу - рекла је Теодора
Репрезентативка Србије у атлетици Теодора Симовић рекла је данас да је после одлагања Олимпијских игара у Токију и отказивања Европског првенства у Паризу окренута домаћим такмичењима, која је очекују од краја јуна.

- Пет месеци жестоког рада бачено је низ воду због пандемије вируса ковид-19. У новембру сам почела припреме за текућу сезону, у којој су циљ били маратонске норме за Токио и Париз. Требало је током априла да истрчим и један престижни европски маратон, у Ротердаму или Бечу - рекла је Симовић.

Двадесетшестогодишња Новопазарка, чије су главне дисциплине маратон и полумаратон, планира да 27. јуна наступи на Првенству Србије на 10.000 метара на стази.

Нисам прекидала тренажни процес. У јулу и августу на програму су државна првенства на путу и на стази. Већ размишљам о Првенству света у полумаратону (средином октобра у пољском граду Гдињи), као и о једном маратону у децембру. До тада су суспендоване све норме за највећа такмичења и не би имало ефекта да трчим - навела је Симовић.

- Спортисти су навикли на препреке. Ово што се десило са пандемијом нам даје додатни мотив. Практично, ушли смо у једну продужену сезону када су велика такмичења у питању. Сви, ипак, треба да размишљају позитивно и да додатно време искористе и
отклоне неке недостатке - додала је она.

После 13 година раскинула је сарадњу са тренером Рифатом Зилкићем и однедавно сама брине о својој форми и тренинзима.

- Све се догодило брзо и изненада. Признајем, тешко ми је пало. То, ипак, није крај. И даље ћу са представљам мој клуб и град. Однос према тренингу биће мало другачији. Већи део живота посветила сам спорту и сматрам да могу самостално да тренирам. Можда једног дана будем и тренер али о том потом - закључила је Теодора Симовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације