Одбојкаши Војводине 17. пут постали шампиони Србије; Бошкан: Без сумње бисмо славили титулу и на терену у плеј-офу

С.БАЈИЋ

недеља, 03. 05. 2020. у 21:13

Одбојкаши Војводине 17. пут постали шампиони Србије; Бошкан: Без сумње бисмо славили титулу и на терену у плеј-офу

Одбојкаши Војводине навикли су на трофеје Фото ОК Војводина

Изабраницима тренера Синише Гавранчића титула шампиона је, због ванредног стања услед пандемије, додељена на електронској седници ОСС, у складу са Статутом наше куће одбојке
НАЈТРОФЕЈНИЈИ одбојкашки колектив у Србији је минулу, једну од најуспешнијих сезона у клупској историји, потврдио и 17. титулом националног првака, као круну на претходно освојене победничке пехаре суперкупа и купа и, наравно, веома успешно репрезентовање српске одбојке у елитној европској лиги.

Изабраницима тренера Синише Гавранчића титула шампиона је, због ванредног стања услед пандемије, додељена на електронској седници ОСС, у складу са Статутом наше куће одбојке. То, међутим, није умањило сјај титуле Новосађана, којима је ипак остао жал што као лидери на табели, посао нису на терену привели крају.

- Штета што нисмо на терену то показали, али како је све текло, нема ни трачка сумње да бисмо наш квалитет потврдили у плеј-офу - категоричан је Слободан Бошкан, спортски директор Војводине. - У то сам убеђен. Сматрам да смо заслужено шампиони, а 17. титулу ћемо прославити прилагођено ситуацији, односно, када се стекну услови да се сви безбедно окупимо. За сада је извесно да ће тренинзи екипе на отвореном почети 11. маја у складу са свим прописаним мерама заштите. План је да се тренира до краја јуна, како би се форма играча вратила на ниво када је прекинуто такмичење, па бисмо после двонедељне паузе наставили средином јула припреме за наредну сезону. Има наговештаја да би сезона могла да стартује средином септембра.

Драгољуб Збиљић, председник првака, успешну сезону дели на све структуре клуба у којем су, како истиче, повлачени потези управо за врхунске резултате.

- Нисмо се обрукали ни у Лиги шампиона са младом екипом, где смо платили данак неискуству, али уверен сам да ћемо на јесен показати много више у елити Европе. Такође, све комплименте упућујемо Зорану Гајићу, председнику ОСС, за све што је урадио за српску одбојку, доказавши одлукама ауторитет, развој и напредак нашег спорта. Истина, за нас би лепше било да смо на паркету освојили уз навијаче и публику, али држали смо прву позицију све време и показали да смо лидери српске одбојке - закључио је Збиљић.

ТИМ БЕЗ ВЕЋИХ ПРОМЕНА

- СВИ у клубу су непрекидно у контакту, свакодневно разговарамо телефоном и размишљамо о плановима за наредну сезону - каже Бошкан. - Не очекујемо неке веће промене у екипи. Већина играча има важеће уговоре, а свакако да ћемо разговарати са Машуловићем, Мехићем, Благојевићем и Лакчевићем, којима истичу уговори. Такође, видећемо и ко ће из омладинског погона прећи у први тим, али пре свега морамо водити рачуна о здрављу свих нас и понашати се у складу са тренутном ситуацијом.