МАРКО Ивовић је једва чекао да дође у родни Љиг. Трофејни одбојкаш је, чим је његова Локомотива из Новосибирска проглашена за првака Русије, одлучио да одмах спакује кофере. Убрзо се преселио у Москву, где је са сиграчима из репрезентације Драженом Лубурићем и Николом Јововићем, чекао специјални лет из Москве за Београд.

- Знао сам да ме чека обавезна 28-дневна изолација. Али, боље је бити у карантину у својој кући, граду, земљи, међу својима, него у туђини. Лакше се подноси свакодневни боравак у соби четири са четири - прича Ивовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Митровић за „Новости“: Одлагање ОИ нас неће пореметити, изгураће ова генерација до Токија

НИЈЕ ВРЕМЕ ЗА ЛИГУ НАЦИЈАИВОВИЋ не види сврху да се од августа игра Лига нација:
- То сам чуо и не видим сврху да играмо. Нико не игра од марта, многи су у изолацији, карантину. Замислите у каквом ће стању бити играчи из Италије, који ће када се врате кући морати вероватно у нову самоизолацију. Да ли ће уопште успети да се физички врате. Одложене су ОИ, а они планирају такмичење две недеље пошто би оне биле одложене. Кренуће и клупске сезоне. Али, ко пита нас играче.

Примач "орлова" прича да је и он, као и остали репрезентативци, добио план рада од кондиционог тренера Радаковића.

- Радим обавезне вежбе, да би се колико, толико сачувала кондиција. У слободно време читам и књиге, погледам неки филм. Сигурно ми је и лакше него мојим саиграчима, који живе у становима. Само да ово што пре прође, како бисмо могли да макар почнемо са индивидуалним тренинзима и вратимо организам у нормалу - истиче Ивовић.

Трофејни одбојкаш се труди да вести слуша што мање. Шта се дешава у Србији више је пратио у Новосибирску.

- Људи у Новосибирску су се нормално понашали, нису се бојали вируса, јер су сматрали да због велике хладноће и сувог ваздуха нису много угрожени. То се није осећало ни када је првенство прекинуто. Тек када сам се спремао за пут у Москву видео сам да понеко носи маску, али када сам хтео да их купим није их било у апотекама. Узео сам три клупске маске, а није било сврхе да остајем, јер су се и Руси вратили својим кућама. У Москви је било већ другачије, велики град, много туриста, већа могућност заразе. Срећом, успели смо да се вратимо кући, а самоизолација у свом дому у овој ситуацији се лакше подноси - наглашава Ивовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ивовић још годину дана у Локомотиви

Марко је веома задовољан како је текла сезона у Русији, која је прекинута уочи фајнал-сикса.

- Они обично у олимпијској години не играју плеј-оф или финални турнир. Сада су били за Ф6, али како није било могуће да се одржи завршни турнир, одлучили су да прва екипа из регуларног тока буде првак. А то смо били ми, са свега три пораза. Ово је и најуспешнија година у историји клуба. Никад нису били први ни у регуларном делу шампионата. Сезону смо заиста одиграли одлично, били права екипа, а када је тако успех не може да изостане.

ЈОШ ЖАЛИМ ЗА ИГРАМА
ЕВРОПСКИМ првацима је и јануар 2020, као и јануар 2016. у Берлину, био неуспешан у борби за ОИ у Токију.
- Пре квалификационог турнира повредио сам леђа. Успео сам да се опоравим, али ми се повреда обновила против Бугара, који су тај, за нас кобан меч, одиграли феноменално. То је болно, не желим да се позивам на срећу, али нас тројица, четворица нисмо били физички спремни за квалификација... Ипак, много више жалим због неуспеха на првом турниру у Барију, где смо играли у ненормалним условима, када је температура у хали била плус 40 степени Целзијусових. Ипак, све је то историја, биће нових такмичења. Сигурно је само да је нама место на Играма.