Легендарни рукометаш и тренер, Веселин Вујовић рекао је у разговору за хрватски Индеx да ће криза изазвана пандемијом вируса корона утицати на спорт, али да га није брига шта ће бити са фудбалом.

"Ово што се догађало у фудбалу последњих година није било нормално. Да неко за некога, ма ко тај био, плати 100, 200 или 300 милиона евра, мени је то болесно. Кад бих читао о тим дрским и безобразним трансферима у фудбалу, пуно пута сам помислио да се ту пере озбиљан новац. Једноставно ми није нормално да неки просечан фудбалер само од једне сезоне осигура себе и све своје потомке, док с друге стране пуно врхунских и класних спортиста у 'малим' спортовима морају крваво да раде целу каријеру како би имали пристојан живот. Тако да ме стварно није брига шта ће бити с фудбалом", казао је Вујовић.

Он сматра да би из кризе рукомет могао да профитира.

"Мислим да би могла да се догоди сјајна ствар. Криза ће такође погодити клубове, али како је новца у рукомету пуно мање, верујем да ће она бити безболнија него у фудбалу. Доћи ће до изједначавања на тржишту, нестаће ултра богати клубови и доминација новца, престаће да постоји монопол неколико клубова, а рукомет би се могао вратити својим почецима. Да, рукомет би од овога могао пуно профитирати и ако ће бити тако, на сцени ће бити пуно клубова с истим амбицијама, а то би било сјајно", објашњава Вујовић.

Вујовић разуе зашто су клубови принуђени да смањују плате.

"Сад кад нема тренинга, нема утакмица, кад су играчи кући, онда је логично да се морају одрећи једног дела плате. Лоше би било кад би остали без целог уговора. Сложио бих се да можда није најспретнија одлука да се с истим процентом од плате 'кажњава' неко ко годишње заради милионе и неко коме је плата неуспоредиво мања - попут Циндрића и Месија. Није поштено да се исто одузме Веселину Вујовићу и неком детету које за ситниш игра у Загребу", рекао је Вујовић.