Рукометни репрезентативац Србије Мијајло Марсенић и члан Берлина изјавио је да ситуација са вирусом корона у Немачкој није толико алармантна као у неким држвама Европе.

Према последњим подацима укупан број заражених у Немачкој достигао 95.391, а број смртних случајева износи 1.434.

- Ситуација у Немачкој није толико страшна као у Италији, Шпанији и Француској. Још увек није уведен карантин и полицијски час, али људи су веома дисциплиновани. Улице су празне, кафићи и тржни центри су затворени, у маркетима готово сви носе маске и рукавице и држе прописано растојање - рекао је Марсенић у разговору за ТВ Арена спорт.

Репрезентативац Србије објаснио је и како изгледа његово време у изолацији.

- Време у изолацији проводим тако што тренирам сам, играм плејстејшн, разговарам са породицом и кумовима преко видео позива. Читам књиге и учим немачки језик јер за то нисам имао много времена због обавеза у клубу, утакмица и путовања. Kао и сваком спортисти и човеку, и мени је ово све тешко пало. Изашао сам из неке своје свакодневне рутине и надам се да ће све ово ускоро да се заврши.

Марсенић је рекао да је његов клуб испао веома коректан што се тиче исплата зарада играчима.

- Нашли смо најбоље могуће решење да и ми играчи будемо задовољни и да помогнемо клубу да не упадне у одређене проблеме. Kао и сваки други клуб у Немачкој и наш доста зависи од навијача и њхових годишњих карата, спонзора и тв преноса - рекао је Марсенић и поручио народу у Србији да се придржава свих мера које је држава увела.