Председник САД Доналд Трамп рекао је да се нада да ће се спортска такмичења, прекинута због пандемије корона вируса, брзо наставити пред навијачима, после разговора са водећим људима америчког спорта.

"Желим да се навијачи врате у хале и на стадионе. Kад будемо спремни, али што пре. И навијачи желе да се врате. Желе да гледају кошарку и бејзбол и фудбал и хокеј. Желе да гледају спорт. Желе да изађу на терене за голф и удахну леп, чист и диван свеж ваздух", рекао је Трамп на брифингу о пандемији.

Трамп верује да ће сезона америчког фудбала, НФЛ, почети на време, 10. септембра, са навијачима на стадионима. ;

Kомесари НБА лиге Адам Силвер, НХЛ лиге Гери Бетмен, НФЛ лиге Роџер Гудел и Мејџор лиге у бејзболу Роб Манфред, али и представници задужени за голф, аутомото спорт, мешовите борилачке вештине, женску НБА лигу, били су на разговору у Белој кући, али ниједна лига није издала саопштење са састанка.

Према сазнањима агенције Асошиејтед прес, поједини комесари, укључујући и Силвера, обавестили су Трампа да раде на плановима за наставак сезоне, али су упозорили да ниједно такмичење неће бити настављено без дозволе здравствених власти.

"Морамо да се вратимо. Морамо да се вратимо. Запамтите то. Морамо да се вратимо и то морамо да урадимо ускоро", рекао је Трамп.

Према последњим подацима број људи позитивних на корона вирус у САД премашио је 306.000, а више од 8.400 људи је умрло.

Најгора ситуација је у Њујорку, где је од корона вируса умрло 3.500 људи.