Америчка гимнастичарка Симон Бајлс изјавила је да је плакала након одлуке о одлагању Олимпијских игара за следећу годину.

Четворострука олимпијска шампионка открила је да је плакала када је сазнала да су ОИ у Токију одложене за 2021 због корона вируса, чиме су у питање доведени њени планови о повлачењу.

- Када сам сазнала за одлагање прво нисам знала шта да мислим. Села сам и заплакала. У том тренутку је било тешко, али биће боље - изјавила Бајлс за америчку мрежу НБЦ.

Гимнастичарка, која има 23 године, додала је да ће "психички" тешко поднети наредних годину дана, али да је таква одлука добра како би се уверили да су сви добро.

Бајлс је најавила да ће се после ОИ у Токију 2020. повући, а прошле године на Светском првенству у Штутгарту постала је гимнастичарка са највише медаља у историји на светском нивоу и у мушкој и у женској конкуреницји, са укупно освојених 25 одличја (19 злата, три сребра и три бронзе).

На ОИ у Рио де Жанеиру 2016, јединим на којима је учествовала, освојила је злато у појединачној конкуренцији и екипно на партеру и коњу с хватаљкама и бронзу на греди.

Две године заредом је проглашена за најбољу спортисткињу света