Италијан пао на допинг тесту: Јаноне суспендован на 18 месеци!

В.Н.

02. 04. 2020. у 18:27

Италијан пао на допинг тесту: Јаноне суспендован на 18 месеци!

Андреа Јаноне Фото: EPA

Јаноне је био позитиван на анаболички стероид током рутинске антидопинг контроле у Малезији 3. новембра прошле године. Такође, и његов Б узорак урина био је позитиван.

ПРЕДВИЂАЛИ су му блиставу каријеру, причали да је један од малобројних возача који могу да засене славу Валентина Росија, Марка Маркеза... Често им је и задавао силне муке на стази, али сада ће Андреа Јаноне морати да паузира до 16. јуна 2021. године, јер је суспендован на 18 месеци због допинга.

Наиме, возач Априлије неће моћи да вози годину и по дана, пошто су његови допинг резултати били позитивни на недозвољене супстанце током прошлогодишње трке Мото ГП шампионата за Велику награду Малезије. Како се наводи, италијански возач је прекршио антидопинг правила, али су тужиоци закључили да он није намерно узео стероиде.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мото ГП: Одложена и шеста трка због вируса корона, седма је заказана у Италији

Јаноне је био позитиван на анаболички стероид током рутинске антидопинг контроле у Малезији 3. новембра прошле године. Такође, и његов Б узорак урина био је позитиван. Наравно, он је одмах суспендован, још док је трајало суђење, а како би доказао невиност дао је узорак косе, што је поузданији начин тестирања, јер је од почетка тврдио да је невин и да је унео стероиде кроз контаминирану храну.

Дисциплинска комисија утврдила је да је возач појео контаминирано месо, али није могла потпуно да га ослободи кривице, па је он суспендован на 18 месеци, почевши од 17. децембра прошле године, до 16. јуна 2021. Такође, дисквалификован је са последње две прошлогодишње трке, у Малезији и Валенсији, али је остао 16. у генералном пласману са 43 бода.

Наравно, Јаноне има право жалбе у року од три недеље Суду за спортску арбитражу (ЦАС).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације